18°C

Edd China z novim svetovnim rekordom: najhitrejši električni kombi za sladoled

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.A. /
KOMENTARJI
8
Britanski izumitelj Edd China se je znova vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. S svojim električnim kombijem za sladoled je dosegel hitrost 118 km/h, tako lahko zjutraj gostom na plaži v Brightonu postreže sto sladoledov in še vedno do kosila pride do Liverpoola.

Televizijski voditelj Edd China, ki je med drugim sodeloval pri ustvarjanju televizijskih oddajTop Gear in Trgovec z rabljenimi vozili, je znova slavil. Tokrat je postavil rekord z novim električnim kombijem za sladoled, velik dosežek pa so na Twitterju delili tudi na profilu Guinnessovih rekordov: "Legenda rekordov Edd China je postavil rekord za najhitrejši električni kombi za sladoled, dosegel je hitrost več kot 118 km/h, kot je zapisano v novi Guinnessovi knjigi rekordov 2021."

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za ikonično vozilo je idejo dobil pred dvema letoma, hkrati pa ga letošnja zdravstvena situacija ni ustavila in je uspešno uresničil svoj cilj. V prihodnosti si želi izdelati še več takšnih vozil za sladoled, ki bi bili bolj prijazni do okolja. Upa, da bo razvil kampanjo prodaje sladoleda, ki bo spodbujala, da postanejo v bližji prihodnosti vsa sladoledna vozila električna. Izumitelj je sicer do zdaj postavil že sedem drugih hitrostnih rekordov, vključno z najhitrejšim motornim nakupovalnim vozičkom na svetu in premikajočo se pisarno.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Njegovi dosežki so zabeleženi v najnovejši izdaji Guinnessovih svetovnih rekordov leta 2021. Glavni urednik Craig Glenday je dejal:"Letošnja neverjetna izdaja je bila sestavljena v najbolj izrednih okoliščinah. Na polovici knjige je covid-19 svet obrnil na glavo, toda kljub prekinitvam in karantenam neverjetnih junakov, kot je Edd, jih ni ustavilo, da ne bi postavili novih rekordov."