3°C

Severnokorejski padalec v svetlečem kombinezonu nasmejal svet

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
T.H. /
KOMENTARJI
27
Prizor severnokorejskega vojaškega postroja pred tankom je postal uspešnica na družbenih omrežjih. Prikazuje namreč 29 mož, od katerih jih 25 nosi enake temno zelene uniforme, ob strani stojita dva častnika, na sredini vrhovni poveljnik Kim Džong Un, vse oči pa so se uprle v svetlo modro postavo na desni. Uporabnike je nasmejala njegova nenavadna oprava, zaradi katere so ga označili za superjunaka, severnokorejskega Stotnika Amerika in "človeški izstrelek". Očitno pa je šlo za padalca.

Severnokorejski vojaški postroj in modra postava.
Severnokorejski vojaški postroj in modra postava.FOTO: AP

Moža v svetlečem kombinezonu so si seveda najbolj privoščili v Južni Koreji in ZDA, kjer so kar tekmovali med seboj, kdo mu bo nadel bolj slikovit vzdevek, saj se niso mogli zediniti, kakšno vlogo bi lahko imel v barvito enolični vojski Severne Koreje. Razmišljali so, da prej spominja na pripadnika tamkajšnjih (neobstoječih) astronavtov.

Analitik Jeffrey Lewis s kalifornijskega inštituta za mednarodne študije Middlebury pa je nazadnje tvitnil, da je videti, da gre za padalca.  

Severnokorejska državna televizija njegove identitete ni razkrila, so pa pokazali posnetek Kim Džong Una, ki opazuje letalski šov in pripisali, da so svoje sposobnosti prikazali najboljši padalci, možje v zraku pa so bili res oblečeni tako kot modra postava v postroju.  

PREBERI ŠE
VIDEO: Bizarna predstava vojakov za vrhovnega poveljnika Kima

Na ponedeljkovi predstavitvi razstave za obrambni razvoj so severnokorejski vojaki uprizorili pravo predstavo moči in vzdržljivosti. V sklopu prireditve so za najvišje obiskovalce pripravili prikaz orožja, drzne akrobacije vojaških pilotov in številne borilne podvige severnokorejskih vojakov.

Vojaki so uničevali opeke, ukrivljali železne palice, en vojak se je ulegel na posteljo z žeblji, na trebuh so mu položili betonsko ploščo, ki so jo nato strli s kladivom.