Zanimivosti

Na dražbi filmskega Hollywooda prodali plesišče filma Vročica sobotne noči

London, 18. 06. 2024 13.57 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, K. Z.
Komentarji
0

Originalno večbarvno plesišče, ki ga je mogoče videti v legendarnem filmu Vročica sobotne noči, so na dražbi prodali za 303.000 evrov. Plesišče je bilo naprodaj v okviru spletne tridnevne dražbe predmetov, povezanih s filmskim Hollywoodom.

Ceno plesišča, na katerem je John Travolta, ki je pozneje nastopil tudi v legendarni Briljantini, ob glasbi skupine Bee Gees plesal kot Tony Manero, so pred dražbo ocenili na od 200.000 do 300.000 ameriških dolarjev (189.700 do 280.000 evrov).

Plesišče iz filma Vročica sobotne noči
Plesišče iz filma Vročica sobotne noči FOTO: Profimedia

"Vročica sobotne noči je znova navdušila svet z našo prodajo ikoničnega filmskega plesišča in zasenčila ostale naše hollywoodske legende," je povedal izvršni direktor ameriške avkcijske hiše Julien's Auctions David Goodman.

Avkcijska hiša Julien's Auctions je skupaj s podjetjem Turner Classic Movies (TCM) pripravila tridnevno spletno dražbo z naslovom Hollywoodske legende: Nevarnost, katastrofa in disko. Najbolje prodajan izdelek je bilo pravo plesišče iz Vročice sobotne noči.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi na dražbi najbolje prodan predmet je bila črna večerna obleka kultne ameriške igralke Marilyn Monroe, ki jo je oblikovala ameriška modna oblikovalka Ceil Chapman. Prodali so jo za 254.000 dolarjev (237.109 evrov).

Hollywoodska zvezdnica je obleko nosila, ko sta se z bejzbolskim igralcema Joejem DiMaggiom decembra 1953 udeležila dogodka, ki ga je gostil komik Bob Hope v čast generalu druge svetovne vojne Williamu F. Deanu. DiMaggio in Marilyn Monroe sta se poročila leto pozneje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na dražbi so za 97.000 evrov prodali tudi zlato skrinjo, ki so jo uporabili med snemanjem filma Lov za izgubljenim zakladom iz leta 1981. Skrinjo, katere ceno so prvotno ocenili med 47.000 in 65.000 evri, je prodajal umetnik za vizualne učinke Peter Stoltz, ki je rekvizit uporabljal pri pirotehničnem testiranju. 

Na dražbi so bile naprodaj tudi čarovniške palice iz filmov o čarovniškem vajencu Harryju Potterju in so jih uporabljali Rupert Grint kot Ron Weasley, Emma Watson kot Hermiona Granger in Ralph Fiennes kot Mrlakenstein. Palice so prodali za ceno od 18.000 do 24.000 evrov.

Palico, ki jo je Daniel Radcliffe kot glavni junak Harry Potter imel v istoimenskem filmu Harry Potter in Svetinje smrti 1. del, pa so prodali za 15.140 evrov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.