15°C

Najdražje ločitve v zgodovini

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
A.L. /
KOMENTARJI
30
Eden izmed najbogatejših ljudi na svet, Bill Gates, je sporočil, da se z ženo Melindo ločujeta. Njegovo premoženje je ocenjeno na 103 milijarde evrov, kar pomeni, da ga bo ločitev zagotovo stala velik del njegovega premoženja. V zgodovino se bo vpisala kot ena izmed najdražjih ločitev, s čimer se bo postavila ob bok vseh drugih bogatašev, ki so morali po ločitvi deliti svoje premoženje.

Jeff Bezos in MacKenzie Scott

Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos in MacKenzie Scott sta se ločila leta 2019. Njuna ločitev je bila najdražja v zgodovini, saj je Scottova prejela 32 milijard evrov. Njeno premoženje je trenutno ocenjeno na 50,7 milijarde evrov, kar jo na lestvici med najbogatejšimi ženskami uvršča na tretje mesto. Bezosa je ločitev sicer veliko stala, a je kljub temu ostal najbogatejši človek na svetu. 

Bivša zakonca sta se spoznala leta 1992, ko je Bezos v podjetju D. E. Shaw delal kot asistent. Po treh mesecih zmenkovanja sta se poročila, v zakonu pa so se jima rodili štirje otroci. 

Jeff Bezos z ženo MacKenzie
Jeff Bezos z ženo MacKenzieFOTO: AP

Alec in Jocelyn Wildenstein

Francoski poslovnež Alec Wildenstein je moral svoji ženi Jocelyn po ločitvi izplačati 3,2 milijarde evrov. Poročena sta bila 21 let, razšla pa sta se leta 1999.

Rupert Murdoch in Anna Maria Mann

Ločitev od škotske novinarke in pisateljice Anne Marie Mann je medijskega mogotca Ruperta Murdoch stala ogromno denarja. Ločila sta se leta 1999, Mannova pa je na podlagi ločitvene poravnave prejela 1,4 milijarde evrov in 92 milijonov evrov gotovine. Za Murdocha je bila to druga ločitev, z Mannovo pa sta imela tri otroke. 

Tiger Woods in Elin Nordegren

Profesionalni golfist Tiger Woods se je od žene Elin Nordegren ločil po 6 letih zakona, potem ko je širša javnost, vključno z njegovo ženo, izvedela za številne afere, ki jih je imel v času zakona. Ločitev pa je bila ocenjena na 590 milijonov evrov. Par se je spoznal, ko je Norvežanka prišla delat v Združene države Amerike. Poročila sta se leta 2004, ločila pa leta 2010.

Tiger Woods in Elin Nordegren
Tiger Woods in Elin NordegrenFOTO: Profimedia

Michael Jordan in Juanita Vanoy

Košarkarja Michaela Jordana je ločitev od Juanite Vanoy stala 140 milijonov evrov. Par je prvič zaprosil za prekinitev zveze leta 2002, a sta se kasneje pobotala. Leta 2006 sta ponovno vložila vlogo za ločitev, tokrat zares. Znesek, ki ga je prejela Vanoyeva, je bil za tiste čase največja zvezdniška ločitvena poravnava znana javnosti. 

Song Joong-ki in Song Hye-kyo

Ločitev južnokorejskih zvezdnikov, znanih pod skupnim imenom SongSong par, velja za eno izmed največjih ločitev v Aziji. Nekdanji par si sicer ni razdelil premoženja, ampak imata oba 72 milijonov evrov premoženja. Joong-kiin Hye-kyojeva sta ena izmed najbolje plačanih zvezdnikov, predvsem zaradi popularne serije Descendants of the Sun, v kateri sta oba nastopila. 

Chey Tae-won in Roh Soh-yeong

Mediji so ločitev Cheya Tae-wonainRohe Soh-yeongoveoznačili za ''ločitev stoletja''. Ločitev predsednika podjetja SK Group in direktorice muzeja zgodovine umetnosti je znašala okoli 1,3 milijard evrov, kar je nekje 42,3-odstotni delež tretjega največjega konglomerata v Južni Koreji, kateremu Tea-won predseduje. Oba sta bila premožna sicer že pred poroko, saj prihajata iz zelo bogatih družin - Chey je dedič podjetja SK Group, Roh pa hči nekdanjega vojaškega generala, ki je postal predsednik.

Harrison Ford in Melissa Mathison

Igralec Harrison Ford in scenaristka Melissa Mathison sta se ločila leta 2004, njuna ločitev po 21-letih zakona pa je igralca stala 98 milijonov evrov. Mathisonova je bila Fordova druga žena, skupaj pa imata dva otroka. 

Paul McCartney in Heather Mills

Med eno izmed najdražjih zvezdniška ločitev spada tudi konec zakona med nekdanjim članom skupine The Beatles in manekenke Heather Mills. McCartney je moral od svojega premoženja odšteti 41,6 milijonov evrov, dveletni zakon z Millsovo pa je označil za največjo napako svojega življenja. 

Paul McCartney in Heather Mills
Paul McCartney in Heather MillsFOTO: Profimedia

Amy Irving in Steven Spielberg

Spielbergerjev prvi zakon z igralko Amy Irving je trajal štiri leta, njuna ločitvena poravnava za 83 milijonov evrov pa je bila ena največjih v Hollywoodu.

Amy Irving in Steven Spielberg
Amy Irving in Steven SpielbergFOTO: Profimedia

Mel Gibson in Robyn Moore

Mel Gibsonje moral leta 2011 nekdanji ženi Robyn Moore po 30-letih zakona izplačati 354 milijonov evrov, kar je bilo polovica njegovega 708 milijonov evrov vrednega premoženja. Ločitev sta naznanila potem, ko so fotografi igralca ujeli v objemu ruske pianistke Oksane Grigorieve.

Koronavirus pasica nova