3°C

Odvetnica na TikToku obvlada drobni tisk velikih podjetij, sedaj svetuje sledilcem

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
E.M. /
KOMENTARJI
4
So na letališču kdaj izgubili vašo prtljago? Ste po nakupu izdelka ugotovili, da niste zadovoljni z njegovo kakovostjo? Ste se želeli pritožiti nad določenim podjetjem, pa vas ni nihče upošteval? Mlada odvetnica Erika Kullberg je na svojim sledilcem na TikToku ponudila rešitve za omenjene dileme in zaradi poznavanja drobnega tiska vseh večjih podjetij postala uspešna ustvarjalka na platformi. Svojim sedmim milijonom sledilcev je med drugim razkrila tudi, kako lahko s poznavanjem pravil letalske družbe pridejo do brezplačne letalske karte.

Erika Kullberg, 31-letna odvetnica iz Združenih držav Amerike, je nova zvezdnica TikToka, in medtem ko so drugi uporabniki svoje sledilce privabili s plesom, petjem ali komedijo, je Eriki to uspelo z odvetniškimi nasveti.

Erika Kullberg je s svojim odvetniškim znanjem razvozlala drobni tisk velikih podjetij.
Erika Kullberg je s svojim odvetniškim znanjem razvozlala drobni tisk velikih podjetij.FOTO: Instagram

Kullbergova, ki je uspešno zaključila študij prava na univerzi v Georgetownu, je med drugim ustanovila tudi svoje odvetniško podjetje Plug and Law, spletno prepoznavnost pa je dosegla s kratkimi poučnimi videoposnetki na TikToku. Sledilcem je razkrila, da imajo nekatere letalske družbe v svojih pravilnikih zapisano, da so imetniku karte ob prenapolnjenosti letala primorane povrniti stroške, včasih tudi v višini štirikratne vrednosti kupljene letalske karte.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Kako pa je z leti, ki zamujajo? Tudi za te je Erika našla rešitev v drobnem tisku znane ameriške letalske družbe. Ob zamudi so pri družbi potniku primorani nuditi brezplačno hotelsko sobo, ob tem pa je potnik upravičen tudi do nove letalske karte v višjem cenovnem razredu.

Odvetnica pa ni profesionalka zgolj v branju drobnega teksta prevoznikov. Sledilcem je ponudila tudi pomoč pri nakupu vsakdanjih izdelkov, kot je zobna pasta, dekletom pa je razkrila, kaj lahko naredijo, ko so nezadovoljna z nakupom ličil. 31-letnica je za The Washington Post dejala, da so ji sledilci priznali, da so zaradi nje veliko pozornejši pri branju drobnega tiska. “Vsak dan prejemam sporočila ljudi, ki so z mojimi nasveti uspeli. To mi da vedeti, da delam dobro.”

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.