Zanimivosti

Osemletni Ryan Kaji največji Youtube zaslužkar leta 2019

Los Angeles, 03. 07. 2020 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ryanova igra z otroškimi igračkami se je sprevrgla v večmilijonski posel. Deček, ki se ob vzpostavitvi platforme Youtube še ni niti rodil, je sedaj postal prava spletna zvezda s svojimi linijami igrač, oblačil ter pogodbami, vrednimi nekaj milijonov. Na vrh Forbesove lestvice najpopularnejših youtuberjev se je povzpel že drugo leto zapored.

8-letni Ryan Kaji, ime za priljubljenim kanalom z imenom Ryan's World (Ryanov svet, op. a.) je največji zaslužkar portala Youtube v preteklem letu. To mu je uspelo že drugo leto zapored. Revija Forbes je na vsakoletni lestvici najpopularnejših kanalov razkrila prvo mesto in s tem Ryanov zaslužek, ki v letu 2019 znaša neverjetnih 26 milijonov evrov.

Ryan na svojem kanalu ocenjuje igračke in snema izobraževalne videe za otroke.
Ryan na svojem kanalu ocenjuje igračke in snema izobraževalne videe za otroke. FOTO: Youtube

V svojem prvem letu na prvem mestu lestvice, je Ryan zaslužil približno 22 milijonov evrov, na vrh pa se je povzpel s posnetki odpiranja novih embalaž z igračami. Priljubljeni 'unboxing' označuje dejanje pri katerem youtuber pred kamero odpre paket in v podrobnosti pokaže njegovo vsebino. Ryan je svojo medijsko pot pričel leta 2015 na njegovem prvem kanalu z imenom 'Ryan ToysReview' (Ryanova ocena igrač, op. a.), kasneje pa se je preusmeril tudi v izobraževalne videe za otroke, ki vključujejo eksperimente s področja znanosti.

Ryan Kaji se s staršema pogosto udeleži tudi katere od hollywoodskih premier ter družabnih prireditev.
Ryan Kaji se s staršema pogosto udeleži tudi katere od hollywoodskih premier ter družabnih prireditev. FOTO: Profimedia

Kaji, ki s starši živi v Texasu, ima na kanalu kar 23 milijonov sledilcev. Široka prepoznavnost pa mu je prinesla tudi lastno linijo otroških igrač, oblačil ter svoj šov na enem od ameriških otroških kanalov in tudi pogodbo s ponudnikom spletnih vsebin. Na lestivci se ob Ryanu nahaja še ena Youtube senzacija, Anastasia Radzinskaya, rojena v južni Rusiji. Deklica se je rodila s cerebralno paralizo, starši pa so njene posnetke objavljali zato, da bi prijatelji in družina videli njen napredek. V posnetkih, ki so pridobili kar 42 milijard klikov, lahko vidimo Anastasaiino druženje s starši, med izleti in igro. Objave so izjemno hitro pridobile na popularnosti, sledi ji kar 107 milijonov uporabnikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ipsilon9999
03. 07. 2020 15.04
-1
znajdu se je nimas kej za rect..but hatters gonna hate
Bourne
03. 07. 2020 14.53
+30
Ampak druzinska fotka je pa top. Kot da bi se oblekli in obuli na vrtnem oddelku JYSK-a.
SmiselZivljenja
03. 07. 2020 14.40
+38
toliko znanja imamo na dosegu enega klika pa raje neumnosti gledamo...
RichPiana
03. 07. 2020 14.25
+8
Anastasija ima 57mio naročnikov. Od kje vam 107mio?