Zanimivosti

Pet modnih trenutkov, ki so zaznamovali leto 2022

Los Angeles, 03. 01. 2023 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ob vstopu v novo leto se še zadnjič ozrimo v trenutke, ki so v preteklem letu zaznamovali popularno kulturo, natančneje svet mode in lepote. Leto 2022 si bodo modni navdušenci zapomnili po združenju mode in tehnologije, novih smernicah pri modi za nosečnice in obuditvi ikoničnih toalet iz zgodovine. Kaj je lani najbolj zaznamovalo modni svet?

Bella Hadid in 'skrivnostna' bela toaleta

Bella Hadid in francoska modna znamka Coperni. To je dvojec, ki je zaznamoval lanski pariški teden mode. Manekenka, v preteklosti razglašena za najlepšo žensko na svetu, se je namreč po modni pisti sprehodila v obleki, ki je bila na njej ustvarjena s pomočjo pršil in posebne 3D-tehnologije. Obiskovalci dogodka so bili med 15-minutnim procesom tako na lastne oči priča transformaciji 'skrivnostne' snovi v elegantno belo toaleto. Kot so pri modni hiši kasneje razkrili, so si pri procesu pomagali s posebno 3D-tehnologijo, ki jo je zasnovalo londonsko podjetje Fabrican Ltd. Gre za tekoče vlakno, povezano s polimeri, biopolimeri in bolj zelenimi topili, ki izhlapijo, ko pršilo doseže površino, v tem primeru Hadidino telo. Tkanina naj bi bila na otip podobna semišu in z njo je mogoče manipulirati kot z vsako drugo, njena tekstura pa se lahko spremeni glede na uporabljena vlakna in način nanosa.

Bella Hadid in 'skrivnostna' bela toaleta.
Bella Hadid in 'skrivnostna' bela toaleta. FOTO: Profimedia

Kim Kardashian kot novodobna Marilyn Monroe

Vprašanje o podobnosti med zvezdnico Kim Kardashian in legendarno Marilyn Monroe se je med ljudmi pojavilo po tem, ko je 41-letna Kim Kardashian na lanski Met Gala prispela v tej isti toaleti, v kateri je Monroejeva navdušila v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Kardashianova je za dogodek izbrala bleščečo kožno toaleto, v kateri je Monroejeva nekdanjemu predsedniku Združenih držav Amerike, Johnu F. Kennedyju, z vročimi vzdihljaji zapela Vse najboljše. Kim je za obleko, ki je zaradi zgodovinske vrednosti in narave materiala ni bilo možno prilagajati telesu, izgubila dobrih sedem kilogramov, Monroejevi v čast pa je črnolaska za noč postala platinasto blond.

Kim Kardashian kot novodobna Marilyn Monroe.
Kim Kardashian kot novodobna Marilyn Monroe. FOTO: Twitter

Rihannina nosečniška moda

Da bo pevka Rihanna vse prej kot klasična nosečnica, je dokazala že z opravo, v kateri je razkrila svojo nosečnost. Spomnimo, nosečniški trebušček je prvič pokazala tako, da je odpela gumbe vintage Chanelovega plašča, ki je razkril njen že precej velik trebuh, obdan z dragim nakitom. Z drzno modo je nadaljevala vse do rojstva prvorojenca in splet razdvojila na tiste, ki se jim oblačila niso zdela primerna za bodočo mamo, ter tiste, ki so komaj čakali, da vidijo, kaj bo pevka nadela naslednjič.

Rihannina nosečniška moda.
Rihannina nosečniška moda. FOTO: Instagram

Julia Fox: sprva tarča šal, nato avantgardna muza

Čeprav romanca med raperjem Kanyjejem Westom in igralko Julio Fox ni dočakala srečnega konca, je vseeno pustila pečat. Modni pečat. Igralka je namreč s svojimi drznimi videzi iz tarče posmeha hitro prešla v avantgardno muzo, njeni nekonvencionalni modni podvigi pa so marsikomu postali navdih. Še posebej je navdušila z dejstvom, da so številni njeni modni kosi nastali s pomočjo recikliranja in skrbi za trajnostno modo.

Julia Fox: sprva tarča šal, nato avantgardna muza.
Julia Fox: sprva tarča šal, nato avantgardna muza. FOTO: Profimedia

Nicole Kidman in Miu Miu

Tudi hollywoodska zvezdnica Nicole Kidman je poskrbela, da se je o njeni opravi govorilo. Na februarski naslovnici revije Vanity Fair je pozirala v provokativni opravi iz spomladanske kolekcije Miu Miu. Šlo je za sivo mini krilo z barvno ujemajočim se kratkim topom in nogavicami ter elegantnimi belo-rjavimi čevlji, v opravi pa je spominjala na šolarko. Izjemno kratka krila so v naslednjih mesecih postala tako popularna, da jih je pričela prodajati praktično vsaka modna znamka, na spletu pa se je pojavil marsikateri ponaredek originalne Miu Miu kreacije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PegySue
03. 01. 2023 13.06
+8
Še vedno sem šokirana nad dejstvom,da je obleko božanske Marylin Monroe,nase navlekla neumna pornozvezdnica. Če so jo že namenili izposoji,bi bilo lepše in bolj navdihujoče,da bi jo oblekla oseba,ki je naredila kak humanitarni presežek,pa četudi bi šlo za povsem običajno osebo,ki ni znana....
whattheuck
03. 01. 2023 11.43
+11
Kadrashianka z umetno narejeno široko ritjo mi je ogabna.
Zmagovalec
03. 01. 2023 11.35
+13
Na šestem mestu sem jaz ko grem v gatah iz WC-ja do hladilnika.