-3°C

Stran iz stripa o Spider-Manu prodana za 3,4 milijona dolarjev

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
0
Stran iz originalnega stripa o Spider-Manu iz leta 1984 je na dražbi dosegla 3,36 milijona dolarjev. Spider-Man je v stripu prvič upodobljen v črni obleki oziroma kostumu, so pojasnili v avkcijski hiši v Dallasu Heritage Auctions, ki je ponudila stran iz stripa na dražbi.

Črna obleka oziroma kostum, ki ga je dobil Peter Parker na 25. strani omenjenega stripa za prelevitev v Spider-Mana, je bila pozneje navdih za Marvelovega antijunaka Venoma, ki ga je ustvaril Mike Zeck, je sporočila avkcijska hiša Heritage Auctions.

Stran iz stripa Spider-Man iz leta 1984 je bila prodana za neverjetno visok znesek.
Stran iz stripa Spider-Man iz leta 1984 je bila prodana za neverjetno visok znesek.FOTO: Profimedia

Izklicna cena za stripovsko stran s podobo Spider-Mana je bila 330.000 dolarjev.

Pred tem je rekord za stran iz ameriškega stripa nosil okvir, ki prikazuje prvo podobo Wolverina v izdaji Neverjetnega Hulka iz leta 1974. Stran so prodali za 657.250 dolarjev.

PREBERI ŠE
Prvo izdajo stripa o Hulku prodali za več kot 400 tisoč evrov

Prodajni rekord za strip pa trenutno nosi Spider Man. Izvod stripa Amazing Fantasy št. 15 iz leta 1962 so septembra lani prodali za 3,6 milijona dolarjev.

V zadnjem času so stripi in njihovi junaki zelo iskani. V začetku meseca so na dražbenem portalu Comic Connect za skoraj pol milijona dolarjev prodali izvod prve zgodbe o stripovskem superjunaku Hulku, ki sta jo leta 1962 izdala pisec Stan Lee in risar Jack Kirby.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.