V objektiv ujeli trenutek, ko je na svet prišel mladiček povodnega konja

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
4
V živalskem vrtu ZooParc de Beauval v francoskem kraju Saint-Aignan so fotografi ujeli kotitev potomca ogrožene živalske vrste. Mala Gloria je ob rojstvu tehtala 35 kilogramov in je po pritlikavem povodnem konju Akobiju šele druga, ki je v tem letu prišla na svet v ujetništvu.

Kot kaže, je sezona mladičkov na vrhuncu, saj sta se v kratkem času svetu predstavila kar dva majhna primerka povodnega konja. Podmladek po imenu Akobise je aprila skotil v živalskem vrtu v San Diegu v Združenih državah Amerike. Pred kratkim pa je bil tudi francoski živalski vrt priča krasnemu prizoru – rojstvu male Glorie. Mladička, rojena v juniju, spada med navadne oziroma rečne povodne konje, ki so ogrožena živalska vrsta, v divjini jih živi približno 125 tisoč primerkov.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Trenutek Glorijinega rojstva so ujeli fotografi in neprecenljive posnetke prek Twitterja že poslali v svet. Mala Gloria pa je pred kratkim že prvič zaplavala v majhnem bazenu živalskega vrta. Trenutno je edini mladiček povodnega konja na francoskih tleh. Z mamico se nahaja v živalskem vrtu ZooParc de Beauval v kraju Saint-Aignan. 

Akobi, ki se je skotil v živalskem vrtu v San Diegu je prvi pritlikavi povodni konj, ki je na svet prišel v ujetništvu v zadnjih tridesetih letih.
Akobi, ki se je skotil v živalskem vrtu v San Diegu je prvi pritlikavi povodni konj, ki je na svet prišel v ujetništvu v zadnjih tridesetih letih.FOTO: Profimedia

Vodja živalskega vrtaRodolphe Delord je o lepem dogodku navdušeno povedal: ''Rojstvo živali je za nas zmeraj velik dogodek, še posebej pa se veselimo, ko gre za tako ikonično živalsko vrsto, kot je povodni konj. Ta vrsta se je našemu živalskemu vrtu pridružila šele pred tremi leti. V tem neverjetnem bazenu, ki nam je ponudil čudež, smo med rojstvom videli mladička, ki tehta samo 35 kilogramov. To je naravnost neverjetno!''

PREBERI ŠE
Escobarjevi povodni konji grožnja kolumbijskemu ekosistemu