Naslovnica

Popolna predanost delu

, 16. 06. 2024 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Viziti že štiri leta in pol spremljamo medicinske in zdravstvene teme, po novem pa bomo enkrat mesečno predstavili tudi zdravnike, ki nam sicer pomagajo pri pripravi prispevkov.

Doktor Zoran Arnež je na področju opeklin in plastične kirurgije kot novopečeni 23. letni zdravnik začel delati s pokojnim dr. Markom Godino. Zase pravi, da je jutranji tip in je dejaven že takoj ko vstane. V službo pride že ob pol sedmih, po jutranjem pregledu pacientov gre na kolegij, potem pa se posveti svojemu delu strokovnega direktorja Kliničnega centra. Njegova tajnica zanj pravi, da je izjemno deloven in poln energije.

Njegov delovni teden se začne s ponedeljkovimi dežurstvi, ob torkih dela v ambulanti, ob sredah ves dan preživi v operacijski sobi, ob petkih pa ga čakajo ambulantni posegi. Z našo ekipo smo ga spremljali pri dveh operacijah, ki sta trajali enajst ur. Profesor dr. Arnež nam je zaupal, da je pri tovrstnih naporih podobno kot pri atletih, ki trenirajo vse življenje. Zase pravi, da ima tako izjemen delovni in življenjski ritem že petindvajset let, z njim pa bo prenehal, ko ga ne bo več zmogel.

Vrata njegove operacijske sobe so vedno odprta, profesor dr. Arnež pa je vedno na voljo za vprašanja in gostujoče zdravnike. Kot strokovni direktor poskuša svoji stroki zagotoviti ustrezna sredstva za boljše in lažje delo.

In koliko časa mu ostane za družino? Profesor dr. Arnež se tudi doma posveča delu ali pa zaradi prevelike utrujenosti doma le prespi. S soprogo, ki je prav tako zdravnica, s sinom, ki končuje prvi letnik študija medicine in hčerko gimnazijko, skupaj preživijo le dopustniške dni.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni