Naslovnica

Popularizacija mestnega potniškega prometa

Ljubljana, 15. 12. 2000 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danes je pred poslovno stavbo podjetja Ljubljanski potniški promet (LPP) na Celovški cesti 160 svoja vrata odprla "Postaja želja", kjer bo do 25. decembra na obisku Božiček. Takrat ga bo zamenjal dedek Mraz, ki se bo z otroki zabaval do 30. decembra. Oba možakarja bosta bosta najmlajšim pripovedovala zgodbice, jih simbolično obdarovala in sprejemala njihove želje, ki jih imajo za svojo prihodnost, svoje najbližje, naše mesto in naš svet. V ta namen bo na "Postaji želja", na katero vozijo avtobusi številka 1, 15 in 16, stala tudi posebna skrinjica, otroci pa se bodo tam lahko veselili vsak dan od 11. do 17. ure.

Kot je povedal glavni direktor LPP, Andrej Osterman, obisk Božička in dedka Mraza predstavlja začetek projekta popularizacije mestnega potniškega prometa. Izvedbo projekta nam je naročil ljubljanski mestni svet, zato smo avgusta izpeljali razpis, na katerega smo povabili šest vodilnih slovenskih oglaševalskih agencij. V ožjem izboru so nato sodelovale tri, in sicer Imelda 8000, Pristop in McCann-Erickson. Slednjo smo izbrali na podlagi več kriterijev, kot so celovitost in cenovna primernost ponudbe, privlačnost predlogov ter priporočila," je pojasnil Andrej Osterman.

Poudaril je, da je takšen projekt nujen, saj število potnikov na mestnih avtobusih neprenehoma upada. "Vedno več ljudi se po mestu vozi z avtomobili, glavni posledici pa sta prometni kaos in slabšanje kvalitete zraka. Cilj tega projekta je ozavestiti meščane o teh problemih in jim pokazati, da obstaja ljudem, okolju in sodobnemu načinu življenja prijaznejši način prevoza," je povedal Andrej Osterman.

Gregor Cuzak, direktor agencije McCann-Erickson, je povedal, da so za LPP naročili tudi raziskavo segmentacije uporabnikov javnega mestnega prometa. Raziskava je pokazala, da se iz območja, ki ga pokriva poštna številka 1000, vsak dan z avtobusi vozi približno ena tretjina ljudi. Največ je šolajoče se mladine in upokojencev, zanimiv pa je tudi segment žensk, ki so zaposlene v pisarnah in uradih ter imajo nadpovprečne osebne dohodke. "Rezultati raziskave nam bodo pomagali tudi pri pripravi bodočih promocijskih projektov za LPP. Želimo si, da bi podobne postaje ob različnih tematsko obarvanih dnevih, kot je denimo Valentinovo, postavili tudi v prihodnje, " je zaključil Gregor Cuzak.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni