Tuja scena

Poslavlja se legendarni televizijski voditelj

Los Angeles, 04. 04. 2014 10.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S televizijskih ekranov se bo poslovil legendarni ameriški voditelj David Letterman, ki je gledalce ob večernih urah zabaval kar neverjetnih 31 let. 66-letnik je prepričan, da je čas za nove izzive.

Legendarni voditelj je v svoji oddaji gostil številne zanimive goste.
Legendarni voditelj je v svoji oddaji gostil številne zanimive goste. FOTO: Reuters

Ameriški voditelj David Letterman je svoje zveste gledalce z malih ekranov zabaval kar neverjetnih 31 let, s čimer je postal voditelj z najdaljšim voditeljskim stažem. Da se od njih poslavlja, je sporočil v svoji nedavni oddaji in sprva naletel na smeh, saj so bili vsi prepričani, da je to le še ena izmed njegovih šal, a na koncu se je izkazalo, da govori resnico.

''Televizijski mreži, vsem, ki tukaj delajo, zaposlenim, gledalcem, vsem bi se rad zahvalil za vso podporo. Nimam še datuma, kdaj se bom poslovil. Mislim, da bo trajalo še vsaj eno leto, ampak enkrat v ne preveč oddaljeni prihodnosti. Upam, da leta 2015,'' je svoje slovo napovedal 66-letnik.

Hollywoodsko kariero je Letterman začel v poznih 70 letih prejšnjega stoletja kot stand up komik. Svojo oddajo v večernem terminu je dobil leta 1982 na televizijski mreži NBC, enajst let kasneje pa se je preselil na mrežo CBS.

Leta 2009 je poročeni voditelj pozornost medijev pritegnil z razkritjem, da je imel spolne odnose z več sodelavkami, zaradi česar je imel opravka s policijo in sodiščem. Štiri leta kasneje je o tem javno spregovoril tudi z Oprah Winfrey. ''Za vse skupaj lahko krivim samo sebe,'' je takrat dejal Letterman.

David v pogovoru z Oprah Winfrey.
David v pogovoru z Oprah Winfrey. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24uric
04. 04. 2014 12.15
+2
od vseh podobnih sem njegove odaje najraje gledal