Film/TV

Prihajajo Okusi brez meja

Ljubljana, 21. 08. 2013 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na POP TV jeseni prihaja nova oddaja o uživanju v hrani in življenju Okusi brez meja. Oddaja bo potekala v duhu spoznavanja in priprave lokalnih kulinaričnih posebnosti, vodila pa jo bosta Matevž Slokar in Joe Gray.

V oddaji Okusi brez meja bosta Joe Gray in Matevž Slokar raziskovala kulinarično kulturo Slovenije.
V oddaji Okusi brez meja bosta Joe Gray in Matevž Slokar raziskovala kulinarično kulturo Slovenije. FOTO: POP TV

okús  -a m (ȗ) 1. čut za zaznavanje značilnosti snovi, zlasti jedi, s pomočjo okušalnega organa v ustih // značilnost snovi, zlasti jedi, ki se zaznava s tem čutom / izboljšati okus jedi /prepoznati jed po značilnem okusu 2. merila o prijetnem in neprijetnem pri hrani / za moj okus je nekoliko preslano

V oddaji Okusi brez meja bosta Joe Gray in Matevž Slokar raziskovala kulinarično kulturo Slovenije. Spoznavala bosta posameznike in družine, ki pridelujejo in ustvarjajo pristne slovenske kakovostne prehrambne izdelke. Pa tudi kuharske mojstre, ki znajo iz lokalno pridelanih sezonskih surovin pripraviti gurmanski presežek. Na svojem popotovanju bosta spoznavala ljudi, ki ob svojem delu iskreno uživajo.

Če ste do danes poznali le sladko, slano, kislo in grenko, vam predstavljamo Okuse brez meja. Jeseni na POP TV.
Če ste do danes poznali le sladko, slano, kislo in grenko, vam predstavljamo Okuse brez meja. Jeseni na POP TV. FOTO: POP TV

Predstavljala bosta najbolj pristne in naravne načine pridelave lokalnih izdelkov in pridelkov, moderne načine in tehnike priprave tradicionalnih jedi. Včasih bodo tako gledalci izvedeli kaj novega, včasih bodo presenečeni, prav gotovo pa se bodo ob vsem tudi zabavali. Na koncu vsake oddaje bo Joe Gray pripravil jed, za katero ga je navdihnila posamezna regija. V prvi oddaji se bosta potepala po obalni regiji. Morje, sonce, ribe, sol in dobra hrana z vinom.

SLADKO. SLANO. KISLO. GRENKO.

Kdo je Matevž Slokar? V oddaji Okusi brez meja ga bomo spoznali kot voditelja in prijatelja. Z dobro voljo, pozitivno energijo in kuharskim znanjem bo pomagal angleškemu mojstru Joeju po poteh Slovenije in skupaj bosta pričarala edinstveno kulinarično izkušnjo.

Je človek akcije. Idejni vodja, ki rad potuje in ne mara, da mu kdo ukazuje. Mladi podjetnik iz Ajdovščine je svojo pot začel z restavracijo Dama, leto dni se je kalil na oglaševalski agenciji, nato pa je karierno pot nadaljeval v skladu s svojo filozofijo, prispevaj k družbi. Ne izogiba se pogovoru o tem, kaj je v družbi dobro in kaj bi bilo treba nujno izboljšati, še raje pa ima konkretne projekte, ki pomagajo reševati težave. Mladi ajdovski podjetnik Matevž Slokar postavlja mejnike socialnega podjetništva v Sloveniji, ki drugače od klasičnega podjetništva kot osrednjo filozofijo poslovanja v ospredje postavlja ustvarjanje družbeno dobrega. Sladko, slano, kislo in grenko bodo dobili v oddaji nove dimenzije.

Fish & chips ali ajdovi žganci?

''Pomembno je, da ljudje razumejo in prepoznajo, od kod prihaja njihova hrana,'' se zaveda Joe, ki bo na gurmanskem popotovanju po Sloveniji odkrival, kuhal, eksperimentiral in se predvsem zabaval.

Joe Gray je izjemen kuhar, estetik in gurman iz Anglije in v oddaji Okusi brez meja bo tokrat spoznal Slovenijo. Njegovi prvi spomini segajo v čas, ko je bil star štiri leta in je pomagal mami pri peki kolačev. Pri 21. letih je bil izbran med študente restavracije Fifteen. Pridobil je nekaj odličnih izkušenj, tudi s področja trženja in marketinga. Vedno pa je imel v načrtu, da se bo nekako vrnil h kuhanju, le da ni vedel, kako! Ob obisku držav, kot so Amerika, Avstralija, Tajska in Vietnam, je dobil priložnost spoznati različne prehrambne navade, ki so mu dale navdih za naslednji projekt. Po vrnitvi se je posvetil lastnemu prehrambnemu podjetju Joe Gray, ki želi vsaki stranki zagotoviti resnično enkratno izkušnjo. In to enkratno izkušnjo bo prenesel tokrat v oddajo.

''Moja resnična strast je zagotoviti odlično hrano ter posredovati znanje, ideje in navdušenje nad tem, kar jemo,'' pravi Joe in svoje navdušenje bo zagotovo pokazal jeseni na POP TV.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

losser
28. 08. 2013 19.24
+3
Upam da znata R rečt.
LaFemme
26. 08. 2013 22.31
+2
Slovenec je na desni strani (tisti v zeleni majci). Morm rečt, da je zelo simpatičen, se vidi, da imamo luštne fante v Sloveniji.
pedritsegonita
23. 08. 2013 13.24
+3
Jaz gledam samo Gordona Ramseya če že in njegovo Hells Kitchen, kjer "poizkuša" rešiti propadajoče gostince. Vse ostalo je pofl.
LaFemme
26. 08. 2013 22.32
+3
Tud Remzi je že pofl ratu. Zdj rešuje že hotele pa tud vidi se mu, da vse osebje nadira zgolj zato, da dela dramo zarad večje gledanosti.
model1960
21. 08. 2013 18.57
+1
Komaj čakam na oddajo . . . .končno nekaj novega in svežega...poletni okusi v jesni njamiiii :)
utrinek25
21. 08. 2013 13.43
+1
MA KR NEKI TE KUHARIČNE ODDAJE!!!!!!!! NAJ RAJE NAREDIJO kaj bolj zanimivega. Če niso sposobni naj mene kontaktirajo!
xtc
21. 08. 2013 13.30
+7
Zadnji vzdihljaji PRO+
Sudoman
21. 08. 2013 13.17
+19
Bravo. Neverjetna ideja. Kulinaričnih oddaj na naših televizijah pa res še ni. A ni čudno, prav nobene.
dwight_01
21. 08. 2013 12.35
+2
Nevem no, ampak meni se zdi da je teh kulinaričnih oddaj zelo zelo veliko, dokler mi televizor nebo dostavil še hrane ki jo skuhajo tam, mi to nebo zanimivo, čeprav se pa zavedam da je komu potek kuhanja zanimiv, samo še vseeno ne razumem zakaj je tak bum teh oddaj.
mijam75
21. 08. 2013 12.23
+23
Močno upam, da imata voditelja dovolj karizme, da bosta drugačna, samosvoja, zanimiva, gledljiva, ne prepotentna, se ne bosta pačila, da ne bo izpadlo, kot da je to spet ena kopija tujih oddaj o hrani, kot so bile zadnje iz vaše produkcije. Res se veselim oddaje, če bo le gledljiva....