Pop in

Princesa Diana ni bila noseča

London, 07. 01. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji kraljevi mrliški oglednik John Burton trdi, da pokojna valižanska princesa Diana ob svoji smrti avgusta 1997 ni bila noseča.

Britanski dnevnik Daily Mirror pa je prav tako v torek razkril, da je Diana v pismu, ki ga je objavil oktobra lani, izrazila bojazen, da ji po življenju streže nekdanji soprog Charles. Časnik je oktobra lani sicer prečrtal ime osebe v pismu, ki ga je Diana pisala nekdanjemu služabniku Paulu Burrelu deset mesecev pred svojo smrtjo. V pismu je Diana zapisala, da Charles načrtuje lažno prometno nesrečo, s katero naj bi si zagotovil prosto pot za ponovno poroko.

V pogovoru za britanski dnevnik The Times je Burton pojasnil, da se je udeležil njene obdukcije. Med pregledom maternice je videl, da nekdanja soproga britanskega prestolonaslednika Charlesa ni bila noseča. Opozoril je tudi, da je Diana Dodija spoznala šele šest tednov pred svojo smrtjo.

Britanski dnevnik The Independent je sicer konec decembra lani nasprotno poročal, da je Diana pričakovala otroka. Ta časnik se je skliceval na neimenovani francoski policijski vir, ki naj bi videl dokumente, povezane z Dianino smrtjo.

Kraljevi mrliški oglednik Michael Burgess je londonski metropolitanski policiji odredil, naj razišče domneve, povezane z okoliščinami smrti princese Diane in njenega spremljevalca, poslovneža Dodija Al Fajeda. Par je umrl, ko je 31. decembra 1997 ponoči njun mercedes trčil v steber v predoru pod pariškim mostom Alma vzdolž Sene. V nesreči je umrl tudi voznik avtomobila Henri Paul, Dianin telesni stražar Trevor Rees-Jones pa je preživel, vendar se dogodka ne spominja. Kot so v pet let trajajoči preiskavi ugotovili francoski pravosodni organi, je bil vzrok za nesrečo prehitra vožnja Henrija Paula, ki je bil pod vplivom alkohola in mamil.

Diana je butlerju pisala, da princ Charles načrtuje njen uboj
Diana je butlerju pisala, da princ Charles načrtuje njen uboj FOTO: Reuters

Oče Dodija Al Fajeda, poslovnež Mohamed Al Fajed, si prizadeva v okviru škotskega sodišča doseči javno preiskavo tragedije, saj je prepričan, da so pokojno princeso ubili britanski obveščevalci.

Francoske fotografe čaka še en proces

Sodišče v Parizu je 28. novembra lani tri fotografe, ki so po nesreči naredili posnetke vozila, v katerem je bila princesa Diana, oprostilo obtožbe, da so kršili zasebnost princese in njenega spremljevalca. Pariški državni tožilec se je 19. decembra lani na to odločitev sicer pritožil. Jacques Langevin, Christian Martinez in Fabrice Chassery bodo morali tako ponovno pred sodišče ter se zagovarjati zaradi obtožb kršenja zasebnosti princese Diane in njenega prijatelja.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni