Slovenija

Prvomajske počitnice so pred vrati, s tem pa tudi dolgi zastoji na naših cestah

Ljubljana, 25. 04. 2014 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ker se pričenjajo prvomajske počitnice, pristojni opozarjajo na morebitne zastoje. Najbolj obremenjena bo v teh dneh avtocesta med Ljubljano in Koprom, gneča pa bo tudi na gorenjski avtocesti.

Ker bodo naslednji praznični teden številni Slovenci izkoristili za pobeg na lepše, bodo na naših cestah že danes nastajale kolone, svarijo v Prometno-informacijskem centru. Gneča bo nastajala predvsem na cestah iz mestnih središč proti turističnim krajem. Tako danes, še bolj pa v sredo bo povečan predvsem promet od Ljubljane proti Gorenjski in Primorski ter od Avstrije in Italije proti Hrvaški, saj je četrtek praznik tudi v drugih evropskih državah. Promet bo bolj kot običajno povečan na mejnih prehodih s Hrvaško, po izkušnjah najbolj na mejnem prehodu Dragonja.

Gneča - 4
Gneča - 4 FOTO: POP TV

Ob tem pristojni opozarjajo tudi na večjo previdnost zaradi povečanega prometa v okolici tradicionalnih prvomajskih prireditvenih prostorov 30. aprila in 1. maja. V sredo, 30. aprila, je pričakovati tudi povečan tovorni promet, predvsem na avtocestah med mejo z Madžarsko in mejo z Italijo. V nedeljo, 4. maja bo nato promet povečan v obratni smeri, torej predvsem s Primorske in Gorenjske proti Ljubljani ter od Hrvaške proti Italiji in Avstriji. V teh dneh je pričakovati zastoje tudi na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo. Najbolj na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje.

Na pot se dobro pripravite!

Če je le mogoče, se na daljšo pot odpravite zunaj največjih konic, torej zvečer, ponoči ali zgodaj zjutraj, svetujejo pristojni. V avtomobilu imejte zadostne količine pijače, dober zemljevid, zdravila in ostale potrebne stvari. Dodajajo, da se moramo za volan usesti povsem spočiti in zdravi, na daljši poti pa načrtujtovati več postankov. "Ne nalagajte prtljage na zadnje police, saj ta v primeru trka ali ostrega zaviranja lahko poškoduje potnike," pravijo. Tistim, ki se odpravljate v tujino, svetujejo, da se pozanimate, kakšni so prometni predpisi v državah, skozi katere boste potovali. Na Darsu svetujejo, da poleg prometnih informacij spremljate tudi vremensko napoved, saj lahko plohe in nevihte v hipu spremenijo vozne razmere.

Gost promet zaradi del na avtocesti

Kot poroča prometni-informacijski center sicer že nastaja zastoj na štajerski avtocesti pred delovno zaporo med Šentrupertom in CP Vransko proti Ljubljani in na pomurski hitri cesti od razcepa Dolga vas do prehoda Dolga vas v smeri Madžarske zaradi povečanega tovornega prometa. Do zastojev lahko danes zaradi krpanja vozišča prihaja tudi na glavni cesti Ljubljana - Škofljica, na gorenjski avtocesti pa naj bi bil zaradi protestnega shoda zaprt priključek Brnik v obe smeri.

Štajerska avtocesta bo zaprta med Vranskim in Blagovico v smeri Ljubljane danes od 20. ure do ponedeljka do 5. ure. Zaprt bo tudi priključek Trojane v smeri Ljubljane ter uvoz Trojane v smeri Maribora. Promet bo preusmerjen na regionalno cesto Vransko - Trojane - Blagovica.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tepee
25. 04. 2014 13.14
+2
TUDI ČE NI 1.MAJA SO KOLONE OBVEZNE.
odpisan2x
25. 04. 2014 11.01
+1
žive 1.maj -edini praznik ,ki ga še spoštujem
prepihana
25. 04. 2014 09.24
+10
No ja.....moj pobeg na lepše.....5km do bljižnje trgovine,da kupim kruh in mleko......vsem pač ni dano,da bi uživali prvomajske počitnice
Maček2
25. 04. 2014 09.48
+17
pa pojdi do parka ali bližnjega gozda vzemi dekco ,mleko in kruh s seboj in uživaj na sončku
prepihana
25. 04. 2014 11.33
+5
3-p......jaz se bom imela velik lepše doma,kot pa nekateri po par urni vožnji na morje.....je pa malce žaljiv tvoj komentar.Verjetno se ti še sanja ne,kako težko se nekateri prebijamo skoz mesec
Maček2
25. 04. 2014 12.03
+3
ni bil moj komentar mišljen žaljivo se opravičujem,če je tako izpadlo mišljeno je bilo,da ne rabiš iti daleč,da se imaš lepo, drugače pa verjamem ,da vam ni lahko marsikomu izmed nas v teh časih ni. lep dan vam želim pa brez zamere
gavranea1
25. 04. 2014 09.03
+10
Kako fino! Gužve na morje je zmeraj manj... kaj so naredili kakšno novo avto cesto... al je samo zmeraj manj in manj delovnih mest?
tepee
25. 04. 2014 13.15
+2
gužva je zato,ker se drenja na morje 130.000 nezaposlenih,ej.