Naslovnica

Renaultovi načrti v Mehiki

Ciudad de Mexico, 07. 12. 2000 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Renault bo januarja v Nissanovi tovarni v mehiškem mestu Cuernavaca začel s proizvodnjo modela scenic, ki bo tako postal prvi evropski enoprostorec, ki bo naprodaj na mehiškemu avtomobilskemu trgu. V tovarni Nissan Mexicana bodo sprva izdelali po 6000 scenicov na leto, za prodajo pa bo skrbelo podjetje Renault Mexico.

Za naložbe v celoten mehiški projekt sta partnerja Renault in Nissan v naslednjih sedmih letih predvidela 400 milijonov ameriških dolarjev. Konec leta 2001 naj bi s proizvodnih trakov druge Nissanove tovarne v Mehiki, ki stoji v mestu Aguascalientes, začel prihajati tudi clio, v nadaljevanju pa naj bi Nissan sestavljal popolnoma nov avto, ki bo skupen izdelek obeh avtomobilskih podjetij, prodajal pa ga bo pod svojim imenom. Prodaja clia na mehišekm trgu naj bi stekla v začetku leta 2002. Renaultovo prodajno-servisno mrežo naj bi postopno razvijali in širili, saj naj bi do leta 2003 štela od 50 do 60 pooblaščenih predstavnikov, ki bodo prodajali tudi uvožene Renaultove avtomobile.

Pri Renaultu pričakujejo, da bodo leta 2003 na mehiškem trgu prodali približno 30.000 avtomobilov, kasneje pa naj bi se številka povečala na 80.000 avtomobilov, kar bi predstavljalo od šest- do osemodstoten tržni delež na mehiškem avtomobilskem trgu. Približno dve tretjini v Mehiki prodanih Renaultovih avtomobilov naj bi bilo tam tudi izdelanih. Proizvodnja scenica in nato clia, ki bosta v začetku namenjena le mehiškim kupcem, naj bi Renaultu srednjeročno omogočila okrepiti prisotnost v Srednji Ameriki, v Karibskem otočju in na severu Južne Amerike.

Nissan ima v Mehiki dve tovarni, eno v Cuernavaci in drugo v Aguascalientesu. V obeh naj bi skuupaj do leta 2003 izdelali 400.000 avtomobilov letno. Nissan je v letu 1999 na mehiškem trgu prodal 135.000 avtomobilov in osvojil 20-odstotni tržni delež. Pri Nissan Mexicana načrtujejo, da bodo letos izven meja Mehike prodali 170.000 avtomobilov, so še sporočili iz Revoza.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni