Naslovnica

Rokometaši Mobitel Prule 67 v četrtfinalu

Praga, 16. 12. 2000 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V povratni tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalcev so Mobitel Prule 67 premagale Duklo Prago z 29:24 (18:13). Prva tekma v Ljubljani se je končala z 29:25 za Mobitel Prule 67. Kriza v igri Mobitel Prul 67 je po slabih nastopih v domačem prvenstvu in medli evropski predstavi pretekli teden očitno mimo. To so Ljubljančani dokazali tudi v povratni tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalcev v Pragi, kjer domačim niso pustili nobene možnosti, da bi izničili prednost s prve tekme na Kodeljevem. Čehi pravzaprav nikoli niso bili v položaju, da dobijo vsaj povratno tekmo.

Dukla je na srečanju povedla le z 1:0, nato pa so vse vajeti v svoje roke vzeli Prulčani, predvsem po zaslugi odlične igre v obrambi, kjer je svoje dodal tudi vratar Lapajne. Varovanci ljubljanskega stratega Kasima Kamenice so uspeli zaustaviti češke protinapade, najvišja razlika v prvem polčasu pa je znašala že sedem golov. Ob menjavi strani igrišča je bila prednost Ljubljančanov kar pet golov. V nadaljevanju so nekoliko boljšo igro prikazali tudi domačini, a se Prulčanom na manj kot dva gola niso uspeli približati. Predvsem po zaslugi najboljšega strelca Mobitelovcev, razpoloženega Milosavljeviča, ki je dosegel kar deset golov, so Ljubljančani srečanje visoko odločili v svojo korist.

"Vedeli smo, da smo prvo tekmo v Ljubljani odigrali slabo, da smo bili takrat v krizi. Za povratno tekmo smo se dobro pripravili, pa tudi prvenstvena tekma proti Gorenju nam je dvignila samozavest. Tekmo smo odigrali boljše kot doma in že v prvem polčasu visoko povedli. V sredini drugega polčasa nam je nekoliko padla koncentracija, toda po minuti odmora smo bili spet boljši nasprotnik," je po srečanju dejal Kamenica.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni