Naslovnica

Samomorilski napad na avtobus

Jeruzalem, 22. 04. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po zadnjih podatkih izraelske policije sta bili v današnjem samomorilskem napadu na avtobus v predmestju Tel Aviva, Kfar Saba, ubiti dve osebi, verjetno tudi napadalec, ranjenih pa je že več kot 40 oseb, od tega dve huje. Po podatkih policije je atentat izvedel samomorilski napadalec, ki je aktiviral eksploziv, pritrjen okoli svojega telesa, ko je bil med množico ljudi, ki je vstopala na avtobus. Do napada je prišlo le nekaj ur po vnovičnem srečanju izraelskih in palestinskih varnostnih strokovnjakov, na katerem naj bi dosegli napredek.

Napad se je zgodil ob 9. uri zjutraj po lokalnem času, avtobus pa je bil namenjen v Tel Aviv. Eden od očividcev, ki je stal v zadnjem delu avtobusa, je povedal, da je bomba eksplodirala v trenutku, ko je napadalec skušal skozi zadnja vrata vstopiti v avtobus. Napadalec je sprožil eksploziv, ki ga je imel privezanega s pasom okoli telesa, v množici ljudi, ki so stali na avtobusni postaji. Bomba je eksplodirala v trenutku, ko je na postajo pripeljal avtobus, poln potnikov. Policija je območje zaprla.

Izraelska vlada je odgovornost za napad pripisala palestinskim avtonomnim oblastem in njihovim varnostnim silam, ker ne samo, da ne storijo ničesar za ustavitev terorizma, ampak ga podpirajo in mu pomagajo.

V Teheranu pa se je včeraj z iranskim verskim voditeljem, ajatolo Alijem Hameneiem, sestal vodja proiranske milice Hezbolah, šejk Hasan Nazralah. Kot je poročal iranski radio Habar, je Hamenei vodji Hezbolaha dejal, da mora Hezbolah nadaljevati boj proti Izraelu in ohraniti premoč. Nazralah je obiskal Iran po izraelskih letalskih napadih na sirsko radarsko postajo na jugu Libanona. V napadu so bili ubiti trije sirski vojaki, ki jih je Hamenei označil za "mučenike", ki so umrli za palestinsko stvar.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni