Zimski športi

Schlierenzauer: Zmagovalca novoletne turneje bo odločila zadnja tekma

Oberstdorf, 26. 12. 2012 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V prejšnji zimi je skupno zmago na novoletni turneji smučarskih skakalcev slavil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je tudi letos eden glavnih favoritov, edino slovensko skupno zmago na turneji pa je v sezoni 1996/97 dosegel Primož Peterka.

Gregor Schlierenzauer ob lanskoletni zmagi na novoletni skakalni turneji
Gregor Schlierenzauer ob lanskoletni zmagi na novoletni skakalni turneji FOTO: Reuters

Avstrijec Gregor Schlierenzauer je prepričan, da bo končnega zmagovalca odločila šele zadnja tekma v Bischofshofnu. "Letos sem povsem sproščen in ne čutim prav nobenega pritiska, saj sem turnejo že osvojil, s čimer sem lani izpolnil tudi svoje otroške sanje. Za popotnico imam tri zmage v svetovnem pokalu in prvič grem na turnejo v rumeni majici vodilnega v svetovnem pokalu, kar bo še dodatna motivacija," je napovedal priljubljeni Schlieri in dodal, da pričakuje zelo razburljivo in zanimivo turnejo: "Letos je krog favoritov za zmago še širši kot lani. Veliko nas je, ki smo zelo skupaj. Poleg konkurence v lastni ekipi imajo zelo močno ekipo tudi Nemci, Norvežani in še več je takšnih, ki lahko zmagajo."

Uvodni tekmi v Oberstdorfu 30. decembra nato sledijo preizkušnja na olimpijski napravi v Garmisch-Partenkirchnu, ki bo 1. januarja 2013, Innsbruck 4. januarja in zadnja tekma turneje, ki bo 6. januarja v Bischofshofnu.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

monika raikonnen
26. 12. 2012 21.49
-2