Slovenija

Mate predstavil 'najboljša kandidata'

Murska Sobota, 10. 09. 2008 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če je kdo dobil podkupnino pri poslu z oklepiniki, bo kaznovan, je v Murski Soboti zagotovil Mate. Pohvalil se je z 'avtocestnimi uspehi' te vlade.

Dragutin Mate se v Mursku Soboti ni mogel ogniti aferi Patria.
Dragutin Mate se v Mursku Soboti ni mogel ogniti aferi Patria. FOTO: POP TV
SDS obljublja tudi izboljšanje javnega potniškega prometa – napoveduje enotno vozovnico in znižanje cen avtobusnih prevozov.

Notranji minister Dragutin Mate se je v Murski Soboti udeležil predstavitve kandidatov SDS, ob tem pa se ni mogel izogniti vroči temi: aferi Patria. "Slovenska policija bo odkrila, če je kdo dobil kakršno koli podkupnino v Sloveniji in ga bo zato kaznovala, prav tako vam lahko obljubim, da bomo odkrili tiste, ki so zavajali in tiste, ki so dajali lažna pričanja in lažne dokaze in tudi njih kaznovali. Zadeve so enostavno šle korak predaleč in nihče tega ne more ustaviti, da se to ne bi odkrilo. Vpletene so policije dveh drugih držav in sedaj bomo s skupnimi silami to lahko dokončali," je povedal Mate.

Sicer pa prebivalce slovenskega skrajnega vzhoda bolj zanimajo cestne povezave. Mate se je pohvalil, da je ta vlada povečala vložek v izgradnjo prometne infrastrukture za 220 odstotkov. Rezultati so vidni, le še nekaj dni je do končanja graditve avtoceste v vaših krajih, s tem pa so se odprla vrata ne samo za gospodarstvo, pač pa smo za nekaj let skrajšali tudi muke ljudem ob cesti med Dolgo vasjo in Mariborom, je dejal notranji minister.

Posebej pohvalne besede pa je namenil kandidatoma, ki ima je bilo srečanje tudi namenjeno: Jožetu Ficku in Robertu Celcu. V Murski Soboti ima SDS najboljša kandidata, je namreč dejal ob njuni predstavitvi.

Predsednik odbora za promet v strokovnem svetu SDS Peter Verlič je dejal, da si stranka prizadeva za zeleno prometno politiko in kot primer navedel uvedbo vinjet. Zaradi njih danes v Prekmurju nimamo drage cestninske postaje, je poudaril. Izpostavil je tudi izgradnjo slovenskega železniškega koridorja, ki se je v Prekmurju že začela.
Predsednik odbora za promet v strokovnem svetu SDS Peter Verlič je dejal, da si stranka prizadeva za zeleno prometno politiko in kot primer navedel uvedbo vinjet. Zaradi njih danes v Prekmurju nimamo drage cestninske postaje, je poudaril. Izpostavil je tudi izgradnjo slovenskega železniškega koridorja, ki se je v Prekmurju že začela. FOTO: Jani Dolinšek
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

politkomisar
11. 09. 2008 07.50
Če boste pa železnico pospešili, posodobili, naredili hitrejšo, kot vam je vzor Švica, potem pa bomo borci vam dali glas. Ne enega, ampak sto tisoč.