Drugi športi

Se Toskić po koncu sezone poslavlja od rumeno-modrega dresa?

Celje, 10. 12. 2012 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je z mislimi že v novem tekmovalnem letu, ko bo na razpolago še manj denarja, kot ga je bilo za izvedbo letošnje sezone. Igralci ne prejemajo rednih plač, po koncu sezone pa naj bi se med prvimi poslovil eden redkih izkušenih posameznikov, krožni napadalec Alem Toskić.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško vsaj za zdaj v domačem prvenstvu in v Evropi delajo rezultatske čudeže. Na krilih mladih igralcev, ki nujno potrebujejo izkušene "dodatke", so zlomili trenutne evropske prvake THW Kiel, v domačem Zlatorogu namučili velenjsko Gorenje in "pohrustali" koprski Cimos. Na vseh dvobojih je bil izjemen prispevek srbskega reprezentanta, krožnega napadalca Alema Toskića, ki pa v novem tekmovalnem letu očitno ne bo več nosil rumeno- modrega dresa, čeprav si bi samo to zelo želel.

Alem Toskić
Alem Toskić FOTO: Damjan Žibert

Razlog naj bi se skrival v sila omejenih sredstvih, ki jih imajo na voljo vodilni predstavniki kluba za sestavo ekipe. Toskić bržkone z iskanjem novih delodajalcev ne bo imel posebnih težav, a verjetno se bo v njih brez zares izkušenih posameznikov znašel trener Vladan Matić, ki je postavil temelje za svetlejšo prihodnost kluba, ko so prav vsi Celje že videli na rezultatskem prepadu. Srb z madžarskim potnim listom je deloma že izbrusil mladce, poskrbel, da so se tudi rokometno razvili in izobrazili, a tudi on za približno takšno nadaljevanje potrebuje nekaj izkušenih igralcev.

Za zdaj je vprašanje, kakšna bo usoda Dejana Perića, ki mu po koncu sezone poteče pogodba z vodilnimi in ga mnogi že vidijo na mestu enega izmed vodilnih predstavnikov Celja Pivovarne Laško, bržkone pa s tem seznam igralcev, ki bodo pomahali Zlatorogu v slovo, še ni konec.

Periću klubska funkcija, prilagoditve gospodarskim razmeram boleče
Pri celjskem rokometnem ponosu ne skrivajo finančnih težav v katere so zašli, a v želji po sanaciji aktualnega stanja, so bili primorani v nekatere poteze. "Glede na vse težave, ki jih ima gospodarstvo, je jasno, da so posledično težave tudi v klubih, a jih pri nas kar dobro rešujemo. Plače tako malce zamujajo (to se ves čas spreminja glede na prilive) in je razumljivo. Z razmerami so seznanjeni tudi igralci in jih razumejo, do konca sezone pa pričakujemo, da bodo vsi morebitni zaostanki poravnani, vsekakor pa bodo prav vsi dobili vsak zaslužen evro, kot je bilo vedno do sedaj. Dolžni ne bomo ostali prav nobenemu. In v tem mislim, da smo žal ena zelo velika izjema," so med drugim sporočili iz celjskega kluba, kjer zatrjujejo, da se Periću, ki mu po koncu letošnje sezone poteče pogodba s klubom h kateremu se je vrnil po igranju za Barcelono in Veszprem, obeta ob slenitvi dogovora obljubljena klubska funkcija. Ob tem dodajmo, da je edina neznanka za prihodnjo sezono status desnega zunanjega igralca Nemanje Zelenovića, a naj bi bil tudi ta znan še pred koncem letošnjega koledarskega leta.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fcb4ever
10. 12. 2012 17.55
+21
Toska mora ostat to je pod prvo, takega borca celje že dougo ni imelo..