FIT 24UR

Poletna prehrana za otroke

Ljubljana, 16. 07. 2007 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poletni jedilnik za otroke naj vsebuje čimveč okusnih, hladnih, mlačnih in ne prevročih jedi.

Za malčka so najprimernejši mlečni sladoledi, ker ti sladoledi vsebujejo tudi beljakovine in kalcij.
Za malčka so najprimernejši mlečni sladoledi, ker ti sladoledi vsebujejo tudi beljakovine in kalcij. FOTO:


Starše, ki so v skrbeh, ker njihovi otroci poleti jedo manj, naj potolažimo, da otroci, če so seveda zdravi, sami sežejo po hrani in pijači, ko jo potrebujejo.

Ni pa odveč, da v dneh, ko zunaj pripeka huda vročina, starši otroke pogosto opomnijo, da zaužijejo tekočino. V poletnih dneh je dobro, da otroci popijejo čim več navadne vode, ker najbolje odžeja. Otrokom, ki vode ne marajo pa lahko pripravimo naravno limonado, skuhamo čaje ali kompote iz svežega in suhega sadja. Kompote kuhamo, če je le možno, iz domačega neškropljenega sadja, iz jabolk, hrušk, sliv, češenj, višenj, breskev, marelic, …

Kompot iz neškropljenih jabolk

Domača neškropljena jabolka temeljito operemo, očistimo, narežemo na krhlje, dodamo sladkor, prelijemo z vodo in damo kuhat. Jabolka naj vrejo 10 minut, potem kompot odstavimo, ohladimo in po želji prepasiramo. Ohlajenemu kompotu dodamo limonin sok.

Sadno - mlečni napitek

Sveže sadje temeljito operemo in osušimo. Posebej stolčemo sladko smetano. Hladnemu mleku in jogurtu dodamo sadje, sladkor v prahu in vanilijo ter zmešamo v mešalniku, primešamo stepeno smetano in čimprej ponudimo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.