Odbojka

Slovenci ostali brez Čebulja za evropsko prvenstvo na Poljskem

Ljubljana, 16. 08. 2017 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko moško odbojkarsko izbrano vrsto čakata še zadnja preizkusa proti izbrani vrsti Srbije, nato pa bo čas za odhod na evropsko prvenstvo v poljski Krakov, kjer varovance selektorja Slobodana Kovača čaka zelo zahtevno delo v iskanju poti do ubranitve srebrne kolajne izpred dveh let.

Da je spanec selektorja slovenske moške odbojkarske izbrane vrste Slobodana Kovača v zadnjih dneh upravičeno vse bolj nemiren, potrjuje tudi dejstvo, da na poti do morebitne ubranitve srebra izpred dveh let ne bo mogel računati na odličnega 25-letnega sprejemalca Klemena Čebulja, ki ga čaka najprej podrobnejši pregled pri delodajalcu v Milanu in nato ustrezna rehabilitacija. "Še vedno čutim bolečino in imam zato še do konca tedna predpisan počitek. V začetku prihodnjega tedna, ko reprezentanca potuje na evropsko prvenstvo, odhajam v Milano, kjer bom v okviru kluba opravil rehabilitacijo in upam, da se bom lahko čim prej vrnil na igrišče," je o trenutnem stanju s poškodbo, ki mu je odvzela možnost nastopa na bližajočem se evropskem prvenstvu na Poljskem, povedal eden od nosilcev igre slovenske odbojkarske reprezentance.

Odlični sprejemalec Klemen Čebulj bo zaradi neugodne poškodbe primoran izpustiti bližajoče se evropsko prvenstvo na Poljskem.
Odlični sprejemalec Klemen Čebulj bo zaradi neugodne poškodbe primoran izpustiti bližajoče se evropsko prvenstvo na Poljskem. FOTO: OZS

"V teh dneh mi ni lahko, saj ni preprosto razmišljati o tem, da na Poljskem ne bom mogel pomagati reprezentanci. Prepričan pa sem, da bodo fantje v Krakovu vnovič dokazali, kako dobro reprezentanco ima Slovenija in da fantje še niso rekli zadnje besede. Želim jim veliko uspeha," je še pristavil Čebulj. 

Nabor kakovostnih preizkušenj pred najpomembnejšim dejanjem v tekočem koledarskem letu se bo zaokrožil z gostovanjem v srbski prestolnici, kjer bo Slovenija odigrala še zadnji pripravljalni tekmi s tamkajšnjo izbrano vrsto. "Zadnje pripravljalne tekme vedno pridejo prav, da se uigramo in da v naši igri popravimo še zadnje malenkosti. Prav tako so dobre za vzdušje v ekipi, saj je na igrišču vse skupaj bolj tekmovalno. Če so tu še gledalci, je motiv seveda še večji. Tekem v Srbiji se že vsi veselimo," je pred odhodom v Beograd dejal izkušeni korektor Mitja Gasparini.

  

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
16. 08. 2017 20.30
+3
Slovemija ma najmočnejšio ravmo prvo postavo, nekaj rezerv je sicer tudi blizu tej kvaliteti, a ne dvomno je to HUD hendikep za naše, ker je bil Čebulj že zadnjih nekaj akcij eden od kljjučnih igralcev v reprezentanci. Verjamemo v vas SLovenija, gremo odločno in hrabro na prvenstvo po visoko uvrstitev!