Naslovnica

Slovenci presenetili Dance

Farum, 25. 04. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladi slovenski nogometaši so nekoliko presenetljivo premagali danske vrstnike. Njihova zmaga je povsem zaslužena, saj so prikazali pametno in disciplinirano igro. Gostiteljem so prepustili sredino igrišča, v nasprotnih napadih pa so bili zelo nevarni, posledica tega sta tudi dva gola v mreži danskih nogometašev.

Danci so že na začetku tekme prevzeli pobudo, toda zanesljiva slovenska obramba je njihove napade z lahkoto zaustavljala. Varovanci Janija Zavrla so bili že v prvem polčasu nevarnejši, pripravili so si štiri lepe priložnosti, ki pa jih Pekič (dvakrat), Barut in Gobec niso izkoristili. Ob koncu prvega dela so se dvakrat v ugodnem položaju znašli tudi Danci, toda obakrat je prisebno posredoval vratar Murko.

Slovenci so uvideli, da so v prvem delu nasprotnika preveč spoštovali, zato so zaigrali bolj napadalno in v prvih 20 minutah drugega dela prisilili domačina k branjenju svojih vrat. Taka igra se je varovancem Janija Zavrla obrestovala v 64. minuti, ko je Žnuderl z leve strani zavrnil žogo v sredino, kjer se Gobec ni obotavljal in je z močnim udarcem poslal žogo v spodnji levi kot vrat Dancev. Po zaostanku so domači spet prevzeli pobudo, pripravili so si tudi nekaj priložnosti, toda Murko je bil nepremagljiv. Neučinkovitost domačega moštva so gosti kaznovali v sodnikovem podaljšku, ko je po kotu, ki ga je izvedel Žnuderl, v kazenskem prostoru najvišje skočil Kneževič in z glavo premagal danskega vratarja.

Flemming Seritslew, selektor Danske: "Slovenija me je presenetila z odlično igro v obrambi. Moji varovanci so izredno težko prebijali zadnjo slovensko vrsto, v protinapadih pa so bili nasprotni napadalci zelo nevarni. Zdaj mi je žal, da smo se na tekmo slabo pripravili, o Slovencih sem vedel le to, da so v Moskvi remizirali z Rusi. V zadnjih 20 minutah bi lahko vsaj izenačili, a so naše priložnosti ostale neizkoriščene."

"Vesel sem. Zabeležili smo pomembno zmago proti močni reprezentanci. Izid vliva samozaupanje za nadaljevanje kvalifikacij. Na tekmeca smo se odlično pripravili, vedel sem, da imajo čvrsto obrambo in da so fizično močnejši od nas. Kljub navidezni premoči domačih je naša zmaga zaslužena, saj smo igrali v obrambi igrali praktično brez napak, v napadu pa smo višjim in močnejšim Dancem delali veliko težav. Vsem igralcem čestitam za odlično predstavo," je povedal selektor Slovenije Jani Zavrl.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA