Naslovnica

Snemanje slovenskega celovečerca Amir

Ljubljana, 06. 07. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Snema se nov slovenski celovečerni film z naslovom Amir. Scenarist in režiser filma je Miha Čelar, scenarist in korežiser serije TV Dober dan. Izvršni producent Tomaž Dimc z Astral filma je povedal, da je prva klapa padla 25. junija, za samo snemanje filma je predvidenih devet snemalnih dni. Film financira Astral film ob pomoči sponzorjev. V celoti bo posnet v digitalnem formatu s SONY DVCAM opremo. Tudi zmontiran in predvajan bo s pomočjo digitalne tehnologije in bo kot tak deležen posebne pozornosti in podpore Ljubljanskih kinematografov. Premiera filma bo predvidoma 19. decembra v ljubljanskem multikinu Kolosej.

V naslovni vlogi Amirja bo zaigral Uroš Fürst iz ljubljanske Drame, Bojana upodablja Marko Miladinovič, ki ga poznamo iz filma Jebi ga, Mojca je Magdalena Kropiunig, znana iz serije Vrtičkarji, Sladjano igra Aleksandra Balmazovič, ki je tudi že igrala, in sicer v Zadnji večerji, vlogo Amirjevega očeta pa je prevzel beograjski igralec Bata Živojinovič, znan iz neštetih jugoslovanskih in srbskih filmov.

Amir bo žanrska črna komedija. To bo zgodba o Amirju in Bojanu, ki sta odraščala v istem bloku. Ko se pri petindvajsetih ponovno srečata, ugotovita, da ju druži skupen interes. Bojan hoče posneti "pravi film", Amir pa je kot rojen za junaka, saj se v življenju nemudoma ogreje za vsako neumnost. Skleneta, da bosta izvedla čisto pravi rop menjalnice in dogodivščino posnela s kamero. Amir je za tako akcijo pravi specialist, saj je njegov oče policaj in zato pozna vse policijske metode, ki jih pri ropu spretno uporabi. Vendar se stvar zaplete, ko se v menjalnici sproži alarm. Stavbo obkoli policija, Amir in Bojan pa ostaneta v zanki. Situacija v menjalnici kmalu postane zanimiva, saj jima "delata družbo" dve mladi menjalniški uslužbenki, Mojca in Sladjana, s katerima Amir in Bojan navežeta precej nenavadne odnose. Zgodba se dokončno zaplete, ko se pred menjalnico po službeni dolžnosti znajde še Amirjev oče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3