Domača scena

Skupina Sopranos ima novo članico

Ljubljana, 03. 10. 2012 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina Sopranos ima po novem kar dve pevki: Alenki Husić namreč na odrih družbo dela tudi Iris Ošlaj. Slednja nam je povedala, da so se v hipu ujeli in da ima občutek, kot da skupaj ustvarjajo že leta.

Skupina Sopranos se je povečala za eno članico.
Skupina Sopranos se je povečala za eno članico. FOTO: Izvajalec

Skupini Sopranos se je pridružila nova članica. Tako bo po novem s petjem in zabavanjem množice glasbenih navdušencev svoj prispevek dodala tudi pevka Iris Ošlaj. Zasedba se torej vrača v svojo prvotno, za njih prepoznavno obliko z dvema pevkama (Alenko in Iris) ter bendom. Prvih nekaj debitantskih nastopov je že za njimi, mi pa smo preverili, kaj o novi zasedbi in prihodnjih načrtih pravijo Sopranosi.

"Prvi občutki so super in mi pravijo, da je to to. S Frenkom Novo in Alešem Zibelnikom se poznamo že 10 let in z njima sem vedno dobro sodelovala, nisem pa vedela, kako se bom ujela z drugima članoma, Dejanom Taborjem in, kar je še najbolj pomembno, s pevko Alenko Husić. A moje kakršne koli skrbi so se razblinile v isti sekundi, ko sem jih spoznala. Na odru imam občutek, kot da skupaj ustvarjamo že leta, in z Alenko nisva imeli niti najmanjšega problema pri usklajevanju. Uživam v nastopanju z njimi, tako na domačih kot tujih odrih, in lahko rečem, da smo prava kombinacija za odličen žur! Za nami je že nekaj skupnih nastopov, v Salzburgu pa sem z njimi tudi prvič v svoji pevski karieri doživela skandiranje po dodatku,“ nam je zaupala Iris.

Skupini Sopranos je v štirih letih uspelo tlakovati dokaj uspešno delovanje v sosednji Avstriji, tako da jim nastopov in izkušenj ne manjka.
Skupini Sopranos je v štirih letih uspelo tlakovati dokaj uspešno delovanje v sosednji Avstriji, tako da jim nastopov in izkušenj ne manjka. FOTO: Izvajalec
Zakaj je mesto v skupini dobila ravno Iris, pa nam je pojasnil Frenk. "Iris smo k sodelovanju smo povabili, ker je vedno bolj uveljavljena na sceni. Pravzaprav sva že stara znanca, saj je svoja prva leta glasbenega nastopanja začela s skupino Ice'n'hot oz. Hypnotic, za katero sem sam napisal prve skladbe in jih vozil s seboj na prve špile. Ko smo v Sopranos bendu prejeli prve ponudbe za izvedbo šov programa v tujini, sem se najprej spomnil nanjo, saj je tako šolana glasbenica kot profesionalna plesalka. Najbolj pomembno pa je, da se je tako z Alenko kot tudi drugimi člani takoj ujela in smo zato odlična in profesionalna družba."

Člani skupine so nam zaupali še, da konec tega leta načrtujejo tudi nekaj novosti na področju avtorske glasbe in želijo v enakem tempu nadaljevati tudi prihodnje leto. Imajo veliko srečo, da jim je v štirih letih uspelo tlakovati dokaj uspešno delovanje v sosednji Avstriji, tako da jim nastopov in izkušenj ne manjka. V Sloveniji pa nastopajo predvsem za večja podjetja in na raznih zabavah interne narave, kjer še cenijo in plačajo kakovostne bende.

Člani skupine so nam zaupali, da konec tega leta načrtujejo tudi nekaj novosti na področju avtorske glasbe in želijo v enakem tempu nadaljevati tudi prihodnje leto.
Člani skupine so nam zaupali, da konec tega leta načrtujejo tudi nekaj novosti na področju avtorske glasbe in želijo v enakem tempu nadaljevati tudi prihodnje leto. FOTO: Izvajalec
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.