FIT 24UR

Hujšajte glede na svojo krvno skupino

Ljubljana, 18. 02. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Krvna skupina vpliva na to, kako telo razgrajuje in predeluje različna živila. Z uživanjem prehrane, ki ustreza vaši krvni skupini, zato lahko izgubite odvečne kilograme in zmanjšate tveganje za nastanek številnih bolezni!

S prehrano, ki ustreza vaši krvni skupini, lahko izgubite odvečne kilograme!
S prehrano, ki ustreza vaši krvni skupini, lahko izgubite odvečne kilograme! FOTO: iStockphoto

Dieta, osnovana na podlagi krvne kupine, temelji na tezi, da določena živila, ki jih jemo, povzročajo motnje v našem krvnem obtoku in so vir nekaterih bolezni. Nekateri strokovnjaki tako trdijo, da bi s hrano, ki ustreza naši krvni skupini, lahko zmanjšali tveganje za nastanek bolezni in uravnavali našo telesno težo.

Hrana, ki jo uživamo, vsebuje lektine oziroma beljakovinske substance, ki se vežejo na ogljikove hidrate. Ker določene krvne skupine prenašajo lektine, druge pa ne, strokovnjaki domnevajo, da bi lahko s prehrano, ki ustreza naši krvni skupini, lahko veliko pripomogli k uravnavanju zdrave telesne teže in preprečili nastanek številnih bolezni. Lektini imajo na nekatere krvne skupine namreč tak vpliv, da se začnejo lepiti na ciljne celice in preprečujejo absorbcijo vitaminov, mineralov in drugih hranil. Poleg tega imajo na receptorje lahko podoben učinek kot inzulin, le da je ta trajen. Maščobnim celicam namreč signalzirajo, naj nehajo izgorevati maščobo in začnejo shranjevati presežek kalorij v obliki maščobe.

Preverite, katera prehrana ustreza vaši krvni skupini in se prepričajte, ali je morda ravno nepravilna prehrana vzrok za vaše odvečne kilograme!

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

galiot
18. 02. 2010 13.47
jezikava1 Se popolnoma strinjam s tabo ta način je preizkušen krepko miganje ,pametno prehranjevanje .Samo še nekaj dodam ne čakat,da izgledaš ko ta na sliki,gmota mesa.2Kg panika pa gre kar dobro .Vztrajati je treba...
Kaja Kova? 1
18. 02. 2010 11.40
Toliko lahko povem iz svojih izkušenj, da nič drugega ne pomaga, kot veliko migat in manj žrt.To edino pomaga in nič drugega.
niwaki
18. 02. 2010 10.56
ena večjih neumnosti, ki jih lako prebereš na 24ur... niti posrednih znanstvenih dokazov ni o kakršni koli povezavi med prehrano in krvnimi skupinami, kaj šele, da bi bilo karkoli od tega dokazano... v bistvu je to pravljica za lahko noč za naivneže
SheppardJohn
18. 02. 2010 08.50
vsak dan mal v venhodit za 1h ali pa kaj druzga pa zvecer manj jest pa dost zgubis najbol enostaven recept verjemte mi sem sprobal in deluje pa lahk dietam samo adijo reces
smalek2
18. 02. 2010 08.20
Končno po dolgem času koristen članek !!!