FIT 24UR

Kaj pravzaprav pijemo, ko si natočimo kozarec mleka?

Ljubljana, 06. 09. 2011 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Darja Tibaot Ciringer
Komentarji
8

Mleko na mlekomatih je surovo, polnomastno, živo, na nekaj vzorcih pa so celo našli nevarne snovi. Predelano mleko ima manj maščob in dlje traja, izgubi pa vrsto lastnosti, ki so koristne, po eni od teorij naj bi bilo celo škodljivo.

Mleko na mlekomatih je surovo, polnomastno, živo, na nekaj vzorcih pa so celo našli nevarne snovi. Predelano mleko ima manj maščob in dlje traja, izgubi pa vrsto lastnosti, ki so koristne, po eni od teorij naj bi bilo celo škodljivo.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

is.gd.24sekund
11. 09. 2011 08.35
-6
morš biti pa res butec brez primere da raje kupiš dvakrat dražje za 1€ na liter, neoprano nekvalitetno nerazkuženo mleko polno bacilov in virusov ki se pokvari v treh dneh (že to pove vse) namesto kvalitetnega mleka iz diskonta za 0,5€ na liter ki je tako visoke kvalitete, da zdrži tudi do 4 mesece.
pokahonta
10. 09. 2011 19.42
+1
To res ne razumem. Kupovala sem leta mleko iz avtomata, pa se mi še ni nič zgodilo. Mleko je pač treba vedno prekuhat in to je dejstvo. Sedaj nam vozi domače mleko kmet sam, ker je ugotovil, četudi ima vse teste urejenje, mu mleka nikjer ne vzamejo. Raje pijejo kartonsko mleko, ki stoji v skladiščih kdove koliko časa. DAJTE MOŽNOST KMETU IN NE MATERIALIZMU IN MONOPOLU NREKATERIH TRGOVCEV!
nikhrast
10. 09. 2011 18.15
-2
Danes grem mimo mlekomata, ne dela, vse pa umazano, za flašo boš pa dal 30 centov, potem pa doma prekuhoval to mleko. Pa saj je zraven trgovina, pa bolj zdravo, pakirano mleko imajo tam.
brusilec
07. 09. 2011 14.55
No, lepo.. takšne teste rabimo. Tako se bo zvišala kvaliteta. Ja, najbrž je res potrebna pogostejša kontrola mlekomatov. So tudi kmetje površni in pa denarjaželjni. Zdej mi pa nej še sam prosim dajo ven test navadnega mleka, pa recimo primerjavo z špar in podobnimi mleki.. Dejansko bi pa morali narediti test vsega mleka skupaj. Mi pa ni všeč da so mleko iz mlekomatov prikazali kot nevarno, pri mleku iz tetrapaka pa kot vsepreverjeno in testirano.
Rotija Staric
07. 09. 2011 13.36
+2
Z tem ko se na televiziji govori o oporečnem mleku ste samo še enkrat odvzeli našemu kmetu še tisti kanček kruha do katerega naši kmetje že itak zelo težko z mukotrpnim delom pridejo. to je zopet voda na mlin speljana do veletrgovcev, ki se itak že bogatijo in veste kaj, trgovski centri rastejo kot gobe po dežju, proizvodnja in kmetijstvo je pa v tej nekoč naši bogati deželi popolnoma uničeno. No ja skoraj popolnoma. Jaz nisem Kmet, sem samo oseba, ki vidi, kaj se pravzaprav pri nas dogaja. Sprašujem tiste, ki morda še imajo nekaj vesti, kaj pa sploh je še zdravo danes. A so morda zdravila, ki se nenehno reklamirajo na Tv pa bolj zdrava??? Če mene vprašate sem definitivno za mleko iz avtomatov, je sigurno bolj zdravo. Kaj pa takrat, ko smo pili mleko še v štali direktno izpod domačih Slovenskih krav. Danes pa jemo Kitajski česen, Argentinsko solato, Italjanski krompir... vSE V IMENU PROFITA IN DA BO VRLIM BOGATAŠEM OMOGOČENO ŠE VEČJE BOGATENJE.
Smackyx
07. 09. 2011 07.22
In kaj je bistvo članka? Skuša nam prodati, da je predelano mleko v trgovinah OK, naravno iz mlekomatov pa je vprašljive kvalitete? Hvala za takšne namige!
pipon
06. 09. 2011 22.22
ku me na mleko tišči,boš malo? Saj je je surovo, polnomastno, živo
ciganica
06. 09. 2011 22.09
vsi bomo 1x umrli, nihče ne bo ostal za seme, pijemo mleko ali ne in vsi bomo živeli do smrti, čeprav bomo požirali samo slino do takrat