FIT 24UR
Oglas

Končno brez očal : laserska operacija oči

Ljubljana, 13. 12. 2016 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Se spopadate s poslabšanim vidom in bi se radi osvobodili očal? Vas očala ovirajo pri delu in vas leče motijo pri športu? Morda očala pogosto založite in pozabite kam ste jih pospravili? Ste se naveličali vsakodnevne menjave leč? Si želite bolj svobodnega pogleda na svet tako kot takrat, ko težave z vidom še niso bile prisotne v vašem vsakdanjiku?

dioptrija
dioptrija FOTO: dioptrija
Sedaj je to uresničljivo. S sodobno in napredno tehnologijo je laserska operacija odprave dioptrije možna in je dostopna praktično vsem, ki si tega želijo. Če ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilo, boste tu našli dodatne informacije o laserski operaciji oči. V prispevku navajamo osnovna dejstva o laserski operaciji korekcije vida in odgovarjamo na vprašanja, ki ste si jih verjetno ob tem zastavili.

 

Želite pridobiti BON v višini 100€ in dodatni 20% popust za lasersko operacijo oči?

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov med 14 očesnimi klinikami v SLO, HR, BiH in SRB ter tako razpolaga z preverjenimi podatki o zadovoljstvu pacientov, ki so operacijo že opravili. Pri njih lahko preverite tudi cenovno primerjavo med operacijami. V kolikor izpolnite spodnji obrazec prejmete 14 neobvezujočih ponudb, si zagotovite BON za 100€ in dodatni 20% popust za lasersko odpravo očesne dioptrije v enem izmed 14 očesnih klinik.

Kaj je laserska operacija oči?

Laserska operacija oči je kirurški postopek, ki s pomočjo hladnega žarka svetlobe nežno preoblikuje vašo roženico (vrhnji pokrov očesa) in tako izboljša vid. S tem oko pravilno fokusira svetlobne žarke na mrežnico. Na voljo so različni sodobni pristopi za izboljšanje vida – od laserskega preoblikovanja očesne površine LASIK, PRK in Smile – do kirurškega vstavljanja umetnih leč. Umetne leče, ki so kirurško vstavljene v oko prav tako spremenijo tok svetlobnih žarkov in izostrijo vid.
Sedaj je na voljo za PRK nadgrajena najnaprednejša metoda Pallikaris, ki se je izkazala za najvarnejšo v svetovnem merilu in je dobila prednost pred LASIK metodo. Z operacijo je mogoče odpraviti daljnovidnost, kratkovidnost in astigmatizem. Tehnologijo za lasersko korekcijo vida je odobrila tudi NASA za astronavte.

Ali je operacija varna? Kakšna so tveganja?

Gre za varno operacijo pri kateri je laserski žarek med posegom računalniško nadzorovan in se lahko kadarkoli izklopi. Med posegom se ne dotakne notranjosti očesa, torej mrežnice in vidnega živca, vendar korigira roženico – povrhnjico in s tem se zmanjšuje možnost tveganja za večje zaplete. Študije kažejo, da je tveganje za okvare zelo majhno oz. zanemarljivo. Najpogostejši zaplet po operaciji je suho oko, ki ga blažimo s kapljicami. Na splošno so rezultati odlični, o čemer pričajo zgodbe mnogih zadovoljnih uporabnikov, ki jim je operacija pomagala do perfektnega vida. Postopek na posameznem očesu traja le 20 sekund in je neboleč, naslednji dan že lahko nadaljujete z vsakdanjimi obveznostmi. Celoten postopek skupaj z pripravo na operacijo traja pol ure.

Je operacija res neboleča? Koliko časa traja?

Operacija laserske odprave dioptrije je 100% neboleč poseg. Sama operacija pa traja nekaj sekund z pripravo nastavitev laserja in namestitev pacienta pa do 15 minut. Vendar najbolj pomemben je kakovosten pregled, ta pa v profesionalnih očesnih klinikah traja tudi do 2 uri, zato ker se pacientu izmeri debelina, zakrivljenost, elevacija in na splošno kvaliteto roženice, širina zenice, kvaliteto solznega filma (solzavost), gostoto očesne leče in ugotavljanje skrivnih dioptrij itd.


Primerjajte cene in preverite zadovoljstvo pacientov, ki so takšno operacijo že opravili

Kliknite TUKAJ in si zagotovite 14 neobvezujočih ponudb različnih izvajalcev za primerjavo cene in statističnih podatkov o zadovoljstvu pacientov, ki so lasersko operacijo oči že opravili.
 

Ali sem primeren kandidat/ka za operacijo?

Pri odločitvi vam bo pomagal okulist. V splošnem velja, da morate imeti zdrave oči – ne smete imeti glavkoma, infekcije, katarakte, močno suhih oči ali kakršnegakoli drugega stanja, ki lahko negativno vpliva na celjenje po operaciji. Operacija je primerna za vse, ki so stari vsaj 20 let in imajo stalno dioptrijo vsaj eno leto pred operacijo. Priporočljivo je, da se vaša dioptrija giba med -10 in +5. Za ljudi, ki so močno kratkovidni ali močno daljnovidni, se operacija ne izvaja. Vendar to ni omejitev, saj je v tem primeru možna refraktivna menjava leč, pri kateri z umetno lečo zamenjajo vašo naravno lečo. Operacija ni priporočljiva v času nosečnosti saj hormonski nivo vpliva na obliko oči zato boste morali počakati, da se vaši hormoni povrnejo na normalen nivo. Ne smete imeti degenerativne ali avto-imune bolezni, saj vplivata na proces celjenja. Če so ti pogoji izpolnjeni, vas bo specialist poslal na podroben pregled oči in očesnega ozadja, kjer bo podana dokončna ocena ali je operacija primerna za vas ali ne.

Ali je operacija boleča?

Med posegom bolečine ne boste čutili saj boste dobili anestetične očesne kapljice. Po potrebi vam bo kirurg predpisal protibolečinska zdravila. Veliko pacientov, ki so opravili postopek LASIK priča o blagem nelagodju kakšen dan ali dva po operaciji, nato se stanje stabilizira.

Kako izbrati pravega strokovnjaka? Koliko stane laserska operacija oči? Na trgu je veliko ponudnikov, kako naj izberem pravega? Nenazadnje gre za moje oči, ki so le ene.

 

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov. Spremlja ponudnike zdravstvenih, zobozdravstvenih in estetskih storitev, ter vam pomaga pri odločitvi izbire ustreznega zdravnika in zdravstvene ustanove. Informacije pridobivajo na podlagi temeljitih raziskav in statističnih podatkov o dejanskem zadovoljstvu pacientov, ki so poseg že opravili. Vsakega pacienta, ki izpolni anketo o zadovoljstvu, nagradijo z BON-om v višini 100€.

Prihaja tudi do 3,3-kratne razlike med operacijami

Ugotovili so tudi, da se cene ponudnikov med seboj zelo razlikujejo. Prihaja tudi do 3,3-kratne razlike v ceni med najcenejšo in najdražjo operacijo. Ni nujno, da je najdražja operacija tudi najboljša, zato predlagajo individualni posvet z Doktor 1A in kasneje z skrbno izbranim doktorjem, ki bo najbolje vedel kakšne vrste operacija je za vas najbolj primerna.

Preden pristopite k posegu, je potrebno najti kakovostnega strokovnjaka in primerjati cene.

Ponudbe so neobvezujoče!

Želite pridobiti BON v višini 100€ in dodatni 20% popust za lasersko operacijo oči?

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov med 14 očesnimi klinikami v SLO, HR, BiH in SRB ter tako razpolaga z preverjenimi podatki o zadovoljstvu pacientov, ki so operacijo že opravili. Pri njih lahko preverite tudi cenovno primerjavo med operacijami in v kolikor izpolnite obrazec s svojimi podatki TUKAJ in prejmete 14 neobvezujočih ponudb in si zagotovite še BON 100€, ter dodatni 20% popust za lasersko odpravo očesne dioptrije v enem izmed 14 očesnih klinik.

Dioptrija kontaktni obrazec
Dioptrija kontaktni obrazec FOTO:

 • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
 • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
 • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
 • 17 - Giant Reign E+ 1
 • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
 • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
 • 14 - Giant Stance E+ 2 29
 • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
 • 12 - Giant Propel Advanced Pro
 • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
 • 10 - Giant Talon 1 29 GE
 • 9 - Giant Defy Advanced 2
 • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
 • 7 - Giant Explore E+ 2
 • 6 - Giant Trance X 1 29er
 • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
 • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
 • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
 • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
 • 1 - Giant TCR Advanced SL 0