FIT 24UR

Maribor so v podporo obolelim z multiplo sklerozo preplavile oranžne pentlje

Maribor, 24. 05. 2015 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okoli 70 bolnikov, svojcev, nevrologov in podpornikov je v Mariboru pripravilo prireditev 'Skupaj Z in ZA bolnike z multiplo sklerozo'. Mimoidoče so ozaveščali o bolezni in zbirali sredstva za nakup medicinsko tehničnih pripomočkov za nevrološki oddelek UKC Maribor.

Na Glavnem trgu v Mariboru je približno 70 oranžno oblečenih, nasmejanih, mladih in starih kljubovalo napovedanem t.i. oranžnemu vremenskemu alarmu, vse za obolele z multiplo sklerozo.

Prvič so javno strnili vrste bolniki, svojci, zdravniki nevrologi in podporniki ter pod organizacijo društva Humanitarček in sponzorstvom Biogen Pharme pripravili prireditev z naslovom Skupaj Z in ZA bolnike z multiplo sklerozo. Pridružili so se jim tudi številni mimoidoči, ki so razgnali oblake in dež.

mednarodni dan multiple skleroze
mednarodni dan multiple skleroze FOTO:

Prireditev so kljub slabemu vremenu prišli podpreti številni znani obrazi, predstojnica Nevrološke klinike UKC Maribor Tanja Hojs Fabjan in voditelj Sebastijan Matul, ki je iz prve roke povedal, kako je živeti z boleznijo, ki prizadene vedno več mladih. "Hvala vse, ki ste me nabrcali v rit, ko sem dobil diagnozo," se je zahvalil in prisotne pozval, da si preberejo kaj več o bolezni ali se o njej pogovorijo z nevrologi, ki so prišli delit svoje znanje na eno izmed stojnic.

Namen prireditve je bil ozavestiti čim več ljudi o sami bolezni, predvsem pa zbrati sredstva za nakup medicinsko tehničnih pripomočkov, namenjenih nevrološkemu oddelku UKC Maribor. S prireditvijo so zbrali dovolj sredstev za nakup štirih električnih vozičkov, štirih visokih in dveh nizkih hodulj, so sporočili organizatorji.

"Dosegli smo zastavljeni cilj in Maribor preplavili z oranžnimi pentljicami ter tako marsikomu pojasnili, da ne, nismo se zmotili pri barvi pentlje ... in ne, ne oglašujemo kampanje proti Aidsu... temveč predstavljamo povsem drugo bolezen," je povedala glavna organizatorka Nina Kozorog, specializantka nevrologije in predsednica društva.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ho?emVšolo
25. 05. 2015 06.23
+2
Ninna je zakon!
Davorin Živkovi?
25. 05. 2015 08.04
+1