FIT 24UR
Oglas

Naj vam praznikov ne kvari zgaga

Ljubljana, 29. 03. 2010 06.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zgaga dnevno pesti desetino vseh ljudi in kar četrtino nosečnic. Pekoč občutek odpravimo z ustrezno hrano, manj stresa in hitro delujočimi zdravili.

Pekoč ali skeleč občutek v žlički, ki se širi za prsnico vse do žrela, je pogost spremljevalec praznične hrane, pa tudi naglice in stresa. Uživanje mastne, močno začinjene hrane in sladkarij lahko povzroča prekomerno izločanje želodčne kisline.

Žvečljive tablete Rupurut® simptome zgage rešijo hitro ter želodčno sluznico ščitijo pred kislino, s čimer krepijo njeno naravno zaščito.
Žvečljive tablete Rupurut® simptome zgage rešijo hitro ter želodčno sluznico ščitijo pred kislino, s čimer krepijo njeno naravno zaščito. FOTO:
Med prazniki previdno posegajte po jedeh

Zlasti prazniki so za občutljive želodce lahko naporni. Nekatera živila so znani sprožilci želodčnih težav, zato se jim skušajte izogibati. Mednje spadajo sveže pečen kruh, močno začinjena in pikantna hrana, mastne in ocvrte jedi, prekajeno meso in suhomesnati izdelki, sveže sadje, močno kisla ali slana hrana, sladkarije, čokolada, alkohol, prava kava in čaj, gazirane pijače in sadni sokovi. Razvade, kot so kajenje, pitje alkohola in kave dodatno okvarijo zaščitne mehanizme želodca. Znano je, da tudi negativna čustva povzročajo povečano izločanje želodčne kisline.
Najpogostejši vzrok za skeleč in pekoč občutek v želodcu je neustrezna hrana; pogosto pa so težave povezane tudi s stresom in slabimi razvadami.
Najpogostejši vzrok za skeleč in pekoč občutek v želodcu je neustrezna hrana; pogosto pa so težave povezane tudi s stresom in slabimi razvadami. FOTO:

Hitra in varna pomoč za želodec

Kadar nas doleti zgaga s spremljajočimi želodčnimi težavami, si lahko hitro pomagamo z zdravili, ki nevtralizirajo želodčno kislino (to so antacidi) in jih lahko kupimo v lekarni. Rupurut®  pri težavah z želodcem pomaga dvojno: omogoča takojšnje olajšanje zgage in krepi naravno zaščito želodčne sluznice in jo varuje pred kislino. Optimalno ravnovesje Rupurut® ohranja z zaviranjem notranjih agresivnih dejavnikov ter spodbujanjem varovalnih dejavnikov.

Rupurut®
tako nevtralizira odvečno želodčno kislino, zavira delovanje pepsina in veže nase škodljive žolčne kisline. Poleg tega spodbuja izločanje sluzi, povečuje prekrvavitev želodčne sluznice in pospešuje obnavljanje celic v želodčni sluznici. Rupurut® je s svojim hitrim in dolgotrajnim delovanjem (do 6 ur pri zgagi) dokazano učinkovit pri vseh vrstah želodčnih težav, uporabniki pa ga dobro prenašajo. Čeprav antacidi predstavljajo zanesljivo pomoč pri želodčnih težavah, je dolgoročno potrebna sprememba prehranskih navad in načina življenja.

Pred uporabo natanno preberite navodilo! O tveganju in neželenih uinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni