FIT 24UR

Oslepel zaradi napada z amoniakom!

Newcastle/Consett, 23. 12. 2009 06.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Russell je po napadu na avtobusu, ko mu je neznanec v obraz brizgnil amoniakovo mešanico, na desno oko skoraj povsem oslepel. Okvara vida mu je življenje postavila na glavo.

 

''Bilo je tako, kot bil gledal skozi popolnoma spraskano steklo. Oko je bilo občutljivo na svetlobo in ves čas se mi je solzilo,'' pripoveduje Russell. (simbolična fotografija)
''Bilo je tako, kot bil gledal skozi popolnoma spraskano steklo. Oko je bilo občutljivo na svetlobo in ves čas se mi je solzilo,'' pripoveduje Russell. (simbolična fotografija) FOTO: iStockphoto

Ko se je pred petnajstimi leti takrat 23-letni Russell Turnbull z avtobusom vračal iz enega od nočnih lokalov v Newcastlu, se je med vožnjo domov med dvema moškima vnel hud prepir. Russell je skušal razgreta neznanca pomiriti, a ko je stopil med njiju, je eden od moških iz žepa potegnil amonijakovo mešanico in jo brizgnil Russellu v obraz. Tekočina ga je zadela naravnost v desno oko. ''Oko me je takoj začelo močno peči in veki sta se mi zlepili skupaj,'' se usodne noči spominja Russell. ''Ko sem prišel domov, mi je mama oko spirala s toplo vodo, a ker stanje ni bilo nič boljše, sem nemudoma odhitel v bolnišnico, kjer so me zdravili kar dva tedna in v tem času dosegli, da se mi je oko spet odprlo.'' A na poškodovano oko ni videl skoraj ničesar več. ''Bilo je tako, kot bi gledal skozi popolnoma spraskano steklo. Oko je bilo občutljivo na svetlobo in ves čas se mi je solzilo. Zaradi okvare vida nisem mogel več voziti avta. Izgubil sem tudi službo in moral opustiti številne športne dejavnosti,'' še pove danes 38-letni Russell, ki se mu je po napadu na avtobusu življenje obrnilo na glavo. A po 15. letih delne slepote se je Britanec odločil, da vzame stvari v svoje roke in se vključi v poskusno operacijo za obnovitev vida.

Ali so mu zdravniki s tem novim, revolucionarnim posegom uspeli rešiti vid in kako je potekalo zdravljenje, pa si lahko preberete v članku na spetni strani Vizita.si.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zasekamoz
23. 12. 2009 15.39
Ne zanima me tako zelo da bi kliknil rdeči link.