FIT 24UR

Raje pod nož kot na dieto

London, 12. 03. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanska raziskava je pokazala, da bi več kot pol anketirancev raje kot na dieto skočilo na operacijsko mizo in se odvečnih kilogramov znebilo z lepotnim posegom. Za najbolj priljubljeno operacijo – posebej med ženskami – se je izkazala liposukcija.

V želji po seksi trebuščku bi se kar osem od deset žensk raje odločilo za liposukcijo kot za dieto in telovadbo.
V želji po seksi trebuščku bi se kar osem od deset žensk raje odločilo za liposukcijo kot za dieto in telovadbo. FOTO: iStockphoto
Kot glavni razlog za tako veliko navdušenje nad liposukcijo so anketirane ženske navedle dvoje: dejstvo, da se s takšnim posegom odvečnih kilogramov in maščobnih oblog znebiš nemudoma, in pa prepričanje, da daje liposukcije zagotovo odlične rezultate pri hujšanju. Tako je kar osem od desetih žensk priznalo, da bi se raje odločile za lepotno operacijo, kot pa da bi spremenile prehrano in redno telovadile. Na prvem mestu med lepotnimi posegi je po številu njihovih glasov liposukcija, na drugem pa operativno zmanjšanje želodca. In kar britanske strokovnjake nadvse skrbi – le šest odstotkov žensk bi se z debelostjo spopadlo tako, da bi pazile na prehrano in se redno gibale.
Britanski moški – za razliko od Britank – niso najbolj nadvušeni nad lepotnimi posegi.
Britanski moški – za razliko od Britank – niso najbolj nadvušeni nad lepotnimi posegi. FOTO: iStockphoto

Ravno obratno pa razmišljajo britanski moški. Kar 63 odstotkov vprašanih se je namreč strinjalo, da je lepotni poseg najlažja in hkrati najbolj lena opcija, in kar 52 odstotkov jih je reklo, da bi se z odvečnimi kilogrami spopadli s povečanjem telesne aktivnosti.

Strokovnjaki pa opozarjajo, da liposukcija in drugi lepotni posegi za zmanjšanje teže in izgubljanje odvečnih kilogramov nikakor ne smejo biti nadomestilo za zdravo in postopno hujšanje.  Zakaj ne in ali se lahko po liposukciji na tistem delu, kjer nam je kirurg izsesal odvečne maščobe, spet zredimo, pa si preberite na spletni strani Vizita.si.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Karizmatik
12. 03. 2010 07.39
Bolan narod :-(. Tek in zdrava hrana, to je to!