FIT 24UR

Za lepoto zastavila življenje

London, 07. 07. 2010 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hujšanje s pomočjo kirurških posegov je v svetu vedno bolj priljubljeno. In čeprav je slišati zelo enostavno, lahko tovrstne operacije privedejo tudi do hudih zapletov, ki se lahko končajo s smrtnim izidom – in takšnih primerov je vedno več!

Bariatrične operacije, kot imenujemo kirurške posege, ki omogočajo lažje hujšanje, le niso tako varne in učinkovite, kakor je sprva veljalo. Vse več dokazov je, da imajo na dolgi rok poguben učinek na paciente. Kako poguben je lahko učinek, priča tudi zgodba 30-letne Kerry Graves.

Kerry je tehtala 115 kilogramov. Shujšati je poskušala na mnoge načine, a ji nikakor ni uspelo. Ker pa se je poleg tega tudi bala, da bi njena hči v šoli trpela, ker ima 'debelo mamo', se je odločila za vstavitev gastričnega traku, ki omejuje prehajanje hrane iz požiralnika v želodec. Po operaciji je pričakovala, da bo shujšala, v resnici pa se je takrat začela njena bitka za življenje. Po posegu ji je namreč začel iz želodca iztekati žolč, zaradi česar so ji postopoma odpovedovali organi. V naslednjih mesecih jo je tako čakalo še 14 operacij, s katerimi so ji zdravniki poskušali rešiti življenje.

Ali so jo uspeli rešiti, še nekaj podobnih zgodb in več o kirurških posegih in njihovih pogubnih učinkih na paciente si lahko preberete na Vizita.si.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Osebne Storitve Nakupite Si
09. 07. 2010 16.33
Zdrava, uravnotežena prehrana in gibanje sta zagotovljen ključ do uspeha !
elzan
09. 07. 2010 00.10
no glede te punce k je nasliki.. aam malo teci malo nejej trebusnake in bo. u enm letu lahko shujsa recmo 50 kil
taninaja
07. 07. 2010 22.56
ma jst se spomnem te slikce od lanskega poletja in mislm da ste takrat pisali o tem da jo mama previč futra.... ...zdej pa je pupa že sama postala mama, s hčerko ki je že v šoli, pa ma miljon operacij za sabo.... haloo!