FIT 24UR
Oglas

Linex® Forte – po naravni poti do urejene prebave

Ljubljana, 09. 03. 2009 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ste vedeli, da imate v črevesju 500 različnih bakterij, ki prispevajo kar kilogram ali dva k telesni masi?

Ste vedeli, da imate v črevesju 500 različnih bakterij, ki prispevajo kar kilogram ali dva k telesni masi? Veliko, ne? Od teh 500 bakterij so ene koristne in druge škodljive. Pri zdravem človeku so koristne in škodljive bakterije v  ravnovesju. Že stari Kitajci so vedeli, da je uravnana črevesna flora nadvse pomemben dejavnik zdravega in dolgega življenja. 

Vzroki za pomanjkanje koristnih bakterij v našem črevesju je lahko okužba z virusi ali bakterijami (npr. črevesna viroza), nepravilna prehrana (npr. gazirane pijače), preobilno uživanje alkohola, stres ali uživanje antibiotikov. Ravnovesje v črevesni flori se poruši in pojavi se driska, napenjanje ali napihnjenost, ki s seboj prinese še kopico drugih težav.

Z uživanjem koristnih bakterij, ki so v kapsulah Linex® Forte, ne preprečujemo samo driske, napenjanja in napihnjenosti, temveč preprečujemo razrast škodljivih bakterij in skrbimo za uravnoteženo črevesno floro, ki pripomore k našemu vsesplošnemu počutju in zdravju.

Linex® Forte je nov probiotik na slovenskem trgu. Ima 100-krat večjo koncentracijo probiotičnih bakterij kot Linex® in tako še bolj učinkovito lajša drisko, napihnjenost in napenjanje. Vsebuje dve vrsti probiotičnih bakterij (rod Laktobacillus in Bifidobakterium), ki poselijo (kolonizirajo) celotno črevesje, tako tanko (laktobacili) kot debelo (bifidobakterije). Bakterije so v posebnem polisaharidnem matriksu in so tako bolj zaščitene pred kislim želodčnim sokom. To jim omogoča lažji prehod skozi želodec na mesto delovanja (črevesje) Prednost Linexa® Forte pred drugimi probiotiki (jogurti, dodatki k prehrani) je, da je registriran kot zdravilo. Tako ima kontrolirano sestavo (navedeno koncentracijo in vsebnost navedenih bakterij) ves čas uporabe in bakterije imajo dokazane zdravilne učinke.

Linex® Forte je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Novi probiotik Linex® Forte – po naravni poti do urejene prebave.
Novi probiotik Linex® Forte – po naravni poti do urejene prebave. FOTO:

Pred uporabo natančno preberite navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA