FIT 24UR

Povrnimo si zdravje z algami!

Ljubljana, 14. 05. 2008 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na kaj pomislite ob besedi alge?! Na umazano morje ali na moč, zdravje in vitalnost?

Ne boste verjeli, toda alge so hrana naše prihodnosti. Vsebujejo ogromno hranljivih in zdravilnih snovi, ki jih naše telo nujno potrebuje. Organizem polnijo z vitamini in minerali ter ga čistijo.

Danes je potrebno še posebno previdno izbirati hrano, ki jo bomo zaužili. Z industrijsko predelavo namreč vse bolj izgublja na svoji kvaliteti in postaja vse bolj umetna ter prazna hranil, ki jih človeško telo potrebujeza obstoj. Alge so zato izvrstno nadomestilo za izgubljene zdravilne snovi. Njihova prednost je tudi v tem, da jih dobimo različnih oblik in vrst.

Madonna ohranja svoj mladostni videz z makrobiotiko.
Madonna ohranja svoj mladostni videz z makrobiotiko. FOTO: Reuters

Morske alge so posebno pomemben del makrobiotične prehrane, ki je znana kot izjemno učinkovita metoda hujšanja, predstavlja pa tudi filozofijo zdravega načina življenja. Več let na makrobiotiko prisega tudi pop zvezdnica Madonna.

Več o makrobiotični prehrani in algah si preberite v člankih:

Makrobiotika-hrana naše prihodnosti

Vzpostavimo ravnovesje z makrobiotiko 1.del

Vzpostavimo ravnovesje z makrobiotiko 2.del

www.zadovoljna.si

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LoLiPooP.
17. 05. 2008 20.53
hja pa že... drgač so pa alge pomembne k so največji proizvajalci kisika na svetu... in zdj jih bomo mi potrgal in izkoristl d bomomel gladko kožo... :S