FIT 24UR

Zastoj na cesti? Zabavno bo!

Ljubljana, 26. 08. 2008 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Otroška radovednost ne pozna meja, a da bi otroci ostali radovedni, morajo starši negovati to njihovo temeljno naravnanost.

Tudi avto je lahko "igrišče".
Tudi avto je lahko "igrišče". FOTO: iStockphoto


Vzemite si čas za otroka, pravijo strokovnjaki. Igrajte se in ustvarjajte z njim. Kako in kdaj, se sprašujejo starši, ki so v čedalje večji zadregi, saj se jim pogosto zdi, da otrokom ne nudijo toliko pozornosti, kot bi jo morali po vseh teh teorijah. Če ste tudi vi med njimi, vam predlagamo preprost, a učinkovit način komunikacije z otrokom.

Naslednjič, ko boste z avtomobilom obtičali v gneči, otroku nikar ne dajajte slabega zgleda s pritiskanjem na hupo in z glasnim razburjanjem. Raje pomislite na to, kako kvalitetno izkoristiti čas, ki ga imata.

Otroku postavljajte vprašanja, na katera lahko odgovori na najrazličnejše načine, recimo: Kaj bi se zgodilo, če bi avtomobili namesto na nafto in bencin bili na vodo ali na zrak? Ali pa če bi avtomobili bili iz ledu? Iz čokolade? Kako pa bi se premikali, če avtomobilov sploh ne bi bilo, če ne bi obstajali? In ... če bi vaš otrok bil "predsednik", kako bi to uredil?

Več o tem, kako lahko z otrokom preživite kvaliteten čas tudi v prometni gneči na cesti, si lahko preberete na bibaleze.si. Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na forumu.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
26. 08. 2008 09.40
Otroci niso samo radovedni, so tudi boljši opazovalci kot odrasli!