Šport

Cipolliniju še tretja etapa

Malaga, 13. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijan Mario Cipollini (Acqua&Sapone) je zmagovalec sedme etape 57. dirke po Španiji od Jaena do Malage, dolge 198 kilometrov. V ciljnem šprintu je ugnal Nemca Erika Zabla, tretji pa je bil Zablov rojak Sven Teutenberg.

Mario Cipollini je zmagal tudi v tretje
Mario Cipollini je zmagal tudi v tretje FOTO: Reuters

Od Slovencev je bil najboljši Andrej Hauptman (Tacconi Sport) na 14. mestu, Tadej Valjavec je bil 54. (Fassa Bortolo), Gorazd Štangelj (Fassa Bortolo) 84., Zoran Klemenčič pa 185. (+1:51). Zlato majico vodilnega še vedno nosi Španec Oscar Sevilla (Kelme), ki je prišel v cilj z glavnino.

Po dveh gorskih etapah so se tisti, ki merijo na najvišja mesta na Vuelti, lahko odpočili. Skoraj dvestokilometrski spust od Jaena do Malage je bil namreč pisan na kožo šprinterjem - oziroma le enemu. 35-letni Super Mario je bil spet razred zase in vnovič dokazal, da mu med šprinterji ni para. Potrdil pa je tudi dobro formo pred svetovnim prvenstvom, ki bo oktobra na Nizozemskem in zanj se bo Italijan še dodatno pripravil.

Vnaprej je jasno, da bo na Vuelti sodeloval le do nedelje, nato pa se bodo začele priprave na SP. Nemcu Zablu, ki tokrat ni imel možnosti za zmago, za uteho ostaja majica vodilnega kolesarja po točkah. Sicer pa je za edino poživitev na današnji etapi poskrbela četverica ubežnikov, ki je imela nekaj časa že pet minut prednosti, a so jih je glavnina, kjer so vodilno vlogo prevzela moštva šprinterjev, brez težav pravočasno ujela.

V skupnem vrstnem redu v primerjavi s četrtkom ni bistvenih sprememb. Sevilla ima 14 sekund prednosti pred Kazahstancem Aleksandom Vinokurovom in 39 sekund pred rojakom Robertom Herasom. Med Slovenci je kot po včerajšnjem dnevu še vedno najvišje Kranjčan Tadej Valjavec na 23. mestu z zaostankom 3:35 minute. Gorazd Štangelj je 73. (21:15), Andrej Hauptman 157. (49:47) in Zoran Klemenčič 186. (1:06:30).

SORODNI ČLANKI