Šport

Mourinho: Chelsea bo prvak

London, 06. 06. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novi trener londonske Chelsee Jose Mourinho je obljubil, da bo nogometni klub Chelsea v štirih letih osvojil angleško prvenstvo.

Še pred kratkim trener portugalskega Porta, Jose Mourinho, ki je z londonskim nogometnim klubom Chelsea podpisal 3-letno pogodbo, je obljubil, da bo s Chelseo osvojil naslov državnega prvaka v angleški premier ligi.

"Ni me strah zatrditi nekaj takšnega," je povedal samozavestni Mourinho, "saj nisem rekel, da se bo to zgodilo že v naslednji sezoni. To bi bila zares preoptimistična napoved, saj bomo igrali v družbi najboljših moštev in trenerjev v Angliji," je za nedeljsko britansko časopisje povedal uspešni Portugalec.

Mu bo v štirih letih uspelo izpolniti obljubo? (Foto: Reuters)
Mu bo v štirih letih uspelo izpolniti obljubo? (Foto: Reuters) FOTO: 24ur.com

"Da pa bomo naslov osvojili v roku štirih let – to pa lahko obljubim," je dodal Mourinho, ki je prejšnji teden zamenjal odpuščenega Claudia Ranierija. V svojem moštvu si zelo želi Franka Lamparda, ki se odlično znajde na sredini igrišča. "Obožujem Franka," je povedal Mourinho, "saj je igralec, ki si ga v modernem nogometu želi vsakdo. Ni namreč stvari, ki je ne bi razumel ali se je naučil," je razložil novopečeni trener Chelsee.

Chelsea je v 99 letih zgolj enkrat samkrat osvojila državno prvenstvo, in sicer leta 1955.