Šport

150 mio evrov za stadion

London, 05. 11. 2006 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometni klub West Ham naj bi se zanimal za londonski Olimpijski stadion, a bo zadeva najverjetneje predraga.

Sebastian Coe se nad nogometom na olimpijskem stadionu ne navdušuje
Sebastian Coe se nad nogometom na olimpijskem stadionu ne navdušuje FOTO: Reuters

Sebastian Coe, vodja organizacijskega odbora olimpijskih iger leta 2012 v Londonu, je dejal, da bi moral nogometni klub plačati najmanj 100 milijonov funtov (150 milijonov evrov), če bo želel uporabljati londonski Olimpijski stadion. Vodstvo West Hama, klub je v rdečih številkah, naj bi namreč razmišljalo, da bi po OI odstranili atletsko stezo in bi se stadion uporabljal za nogomet.

"Držali bomo obljubo, ki so jo dali na kongresu Mednarodnega olimpijskega komiteja v Singapurju, da bomo stadion uporabljali pretežno za atletiko. Na njem bodo lahko igrali tudi ragbi, nogomet na nižjih ravneh, verjetno pa se bodo odvijali tudi drugi komercialni dogodki. Če pa bi katero izmed najboljših nogometnih moštev, te prošnje sicer zaenkrat nismo dobili, želelo uporabljati stadion tak, kot bo zgrajen, torej z atletsko stezo, pa bo moralo ponuditi najmanj 100 milijonov funtov," je dejal Coe, dvakratni olimpijski zmagovalec na 1.500 metrov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.