Šport

40 atletov podpisalo pogodbe z AZS

Ljubljana, 07. 02. 2008 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Atletska zveza Slovenije (AZS) je sklenila dogovor in podpisala pogodbe s 40 atleti in atletinjami.

Primož Kozmus
Primož Kozmus FOTO: Dare Čekeliš

Na seznamu so vsi finalisti z lanskega svetovnega prvenstva na čelu z dobitnikom srebra v metu kladiva Primožem Kozmusom. Lani je pogodbe z AZS podpisalo 31 atletov in atletinj, letos pa 40.

Peter Kukovica, predsednik AZS, je pojasnil, da bo zveza v letošnjem olimpijskem letu za vse pogodbe z atleti namenila 215.000 evrov, 4,27-krat več kot lani. "Smo tik pred odhodom na dvoransko SP v Valencii, kamor gremo z nekoliko pomlajeno ekipo (Kozmus nima discipline, Osovnikar in Langerholčeva bosta izpustila dvoransko sezono). Moška in ženska ekipa, točkovanje bo na naslednjih tekmah skupno, je na 14. mestu v Evropi. Za Carigrad želimo sestaviti najboljšo možno ekipo, saj se nadejamo, da bi prišli med prvih 12 v Evropi, v superligo. Po osmih medaljah na velikih tekmovanjih v letu 2007, tudi srebrom s SP v Osaki, si želimo, da bi se tudi z OI v Pekingu vrnili z odličjem," je napovedal Kukovica.

V vrhunski selekciji so Helena Javornik (maraton), Primož Kozmus (kladivo), Brigita Langerholc (800 m), Matic Osovnikar (100 m), Rožle Prezelj (višina), Marija Šestak (troskok), Miran Vodovnik (krogla), Jan Žumer (100 m), Sonja Roman (1500 m) in Damjan Zlatnar (110 m ovire). Omenjeni bodo za svoje programe dobili po 5000 evrov. Pogodbe so podpisali tudi tekmovalci, ki prehajajo iz mladinskih v članske kategorije, v t.i. mladi selekciji.

Na seznamu je pogojno označena Jolanda Čeplak, ki je v suspenzu in je njen status do dokončne odločitve o dopinškem primeru zamrznjen. Na seznamu ni Alenke Bikar, ki v zadnjih sezonah ni vadila zaradi materinstva, vendar se je vrnila na atletske steze v želji, da bi nastopila na OI v Pekingu. Njen trener Jure Kastelic je dejal, da je zaradi bolečin v nogi odpovedala nastop na sobotnem državnem prvenstvu v Ljubljani.


  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.