Šport

Andrej Urlep blizu Uniona Olimpije?

Ljubljana, 16. 12. 2007 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na klopi Uniona Olimpije naj bi Memija Bečiroviča zamenjal nekdanji selektor Slovenije Andrej Urlep.

Ali bo trener košarkarjev Uniona Olimpije Memi Bečirovič novo leto vendarle dočakal v Tivoliju? Kljub temu, da je vodstvo ljubljanskega kluba Bečiroviču nedavno sicer nekako "podaljšalo“ mandat v vlogi trenerja prvega moštva, pa resnična podoba vendarle ni povsem takšna, kot jo hočejo tivolski "mojstri“ na vsak način prikazati medijem in košarkarski javnosti.

Trener Union Olimpije Memi Bečirovič zaenkrat ostaja na tivolski klopi, čeprav ima trenutno tudi ponudbe iz tujine.
Trener Union Olimpije Memi Bečirovič zaenkrat ostaja na tivolski klopi, čeprav ima trenutno tudi ponudbe iz tujine. FOTO: Damjan Žibert

Trener Bečirovič se verjetno še naprej „lomi“ med vztrajanjem na tivolski klopi in odhodom v tujino, medtem pa se na tekmah Uniona Olimpije v Tivoliju že "prikazuje“ prvi kandidat za njegovega naslednika. To je kranjski trener Andrej Urlep, nekoč tudi selektor slovenske reprezentance in nazadnje selektor Poljske na EP 2007 v Španiji, ki je zadnja leta večinoma deloval kot klubski trener pri Anwilu iz Wloclaweka in Slasku iz Wroclawa.

Direktor Union Olimpije Janez Rajgelj previdno molči, saj v klubu in ob njem "pletejo" številne kadrovske zgodbe.
Direktor Union Olimpije Janez Rajgelj previdno molči, saj v klubu in ob njem "pletejo" številne kadrovske zgodbe. FOTO: POP TV

Urlepa pa seveda najbolj poznamo kot ženskega trenerja Ježice, nekoč edine slovenske ekipe v jugoslovanski konkurenci, po nedavnem "odpustu“ na Poljskem pa se je tudi Urlep končno znašel v svoji pravi košarkarski domovini Sloveniji.

"Trener Union Olimpije je Memi Bečirovič in to je vse, kar vam lahko povem," je na vprašanje, ali se Tivoliju res nevarno približuje Andrej Urlep, za 24ur.com neprepričljivo odgovoril direktor kluba Janez Rajgelj. In res, praktično je nemogoče, da bi na klopi Uniona Olimpije skupaj sedela kar oba trenerja, vendar pa, Urlep naj bi po morebitnem odhodu Bečiroviča veljal za prvega kandidata za njegovega naslednika. Mimogrede, Urlep je le izbor direktorja Rajglja, kar pa seveda nikakor ne pomeni, da bi ga ob ponovni zaostritvi razmer potrdil tudi klubski upravni odbor.

Predsednik Union Olimpije Jure Jež bi najraje videl, da bi tivolsko moštvo vodil Gašper Okorn.
Predsednik Union Olimpije Jure Jež bi najraje videl, da bi tivolsko moštvo vodil Gašper Okorn. FOTO: POP TV

Po naših informacijah Bečirovič še vedno razmišlja o odhodu, Rajgelj pa naj bi bil v tem primeru najbolj navdušen prav nad svojim starim kranjskim košarkarskim „kameradom“ Urlepom, ki pa najverjetneje ne (z)more voditi Union Olimpije.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alen_
17. 12. 2007 09.47
Kar je še najbolj žalostno je to, da šport na 24ur.com postaja del rumenega tiska...
torrent.janez@gmail.com
17. 12. 2007 07.50
Zorčić pozablja, da ni več pri Direktu. Sicer se pa tudi 24ur.com z rubriko Ekspres vztrajno približuje njihovemu nivoju pisanja člankov.
alen_
16. 12. 2007 18.47
smeh... J.Z. back in action z svojimi bučkami
prava_mrga@hotmail.com
16. 12. 2007 16.27
ja do takih situacij pa pride,k nekateri misljo da znajo sam američani basket igrt...polom
1296
16. 12. 2007 16.23
Urlep je največji kekec na košarkarski sceni. Živ psihopat! Mislim, da je Memi zelo sposoben trener, zato si ga tudi klubi iz tujine močno želijo v svojih vrstah. Hukić, Milič, Gogi, Lumpi in Zupan pa z srcem igrajo za olimpijo in so pravi carji. Vi možakarji z uprave pa dejte mal prostora tudi Memiju, da vas kaj nauči. Oziroma tko bom rekel, mi rabimo Jankoviča na mestu predsednika uprave kluba.
1296
16. 12. 2007 16.16
Pa kaj bo ta Urlep nardil. Največji kekec na košarkarski sceni. Povem vam, če bodo pripeljali Urlepa bomo se mi navijači odpovedali union olimpiji. Naj se tile možakari z uprave mal zamislijo. Memi, Dragič, Milič, Hukić, Zupan, Lumpi so carji.
cigancek@gmail.com
16. 12. 2007 14.41
Pa kaj mutijo s trenerji. Nej raj kakega Baileya in podobne skenslajo in kakega bolj primernega igralca pripeljejo. Bečirovič je čist car in naredi več kakor večina igralcev.
largich@gmail.com
16. 12. 2007 14.38
Super, spet nepreverjene novice. TNX.
GSG-9
16. 12. 2007 13.58
Okorna naj nazaj pripelejo, on je bil car!
doki007@email.si
16. 12. 2007 13.55
ha ha ha ,....zakaj ne pripeljejo ettore messino ,....???? -----spet politika posega v šport ,....!!!! to je najslabše kar mora bit ,....¨!!!! ----če že nimajo denarja naj pa zaprejo ,.....in naj iščejo tiste ki so pokradli denar v unoion olimpiji,...!!!!