Šport

Arsenal angleški prvak

London, 25. 04. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Arsenala so si v 35. krogu Premier League z nedoločenim izidom 2:2 s tekmecem Tottenhamom že zagotovili naslov angleškega prvaka.

Topničarji so v letošnjem prvenstvu še neporaženi, do predčasnega naslova pa jim je pomagal najtesnejši zasledovalec Chelsea, ki je izgubil z Newcastlom z 1:2 in nima več niti teoretičnih možnosti, da bi se prebil na vrh.

Veselje nogometašev Arsenala
Veselje nogometašev Arsenala FOTO: Reuters

Arsenal je po letu premora, ko so bili prvaki Rdeči vragi iz Manchestra, spet vrnil naslov na Highbury. "Želeli smo zmagati v pravem slogu. Mislim, da smo to dosegli in zelo sem ponosen. To, da smo še vedno neporaženi, pa je izjemen uspeh in mislim, da česa takšnega zlepa ne bomo več videli," je bil uspeha vesel trener Arsenala Arsene Wenger. S točko na igrišču londonskega tekmeca so nogometaši Arsenala ponovili uspeh kluba izpred 32 let, ko si je Arsenal prav tako zagotovil naslov na Tottenhamovem terenu.

Arsenal ima zdaj pred sabo še en cilj, saj še nobena ekipa v angleškem prvenstvu doslej ni ostala neporažena do konca sezone.

Thierry Henry najboljši v premier ligi

Napadalec novega angleškega prvaka londonskega Arsenala Thierry Henry je bil razglašen za najboljšega igralca najvišje angleške nogometne premier lige. Francoz Henry je bil po izboru Združenja nogometnih profesionalcev (APA) že nogometaš leta v lanski sezoni, doslej pa je v letošnji dosegel kar 29 prvenstvenih golov za Arsenal, skupno pa 37 v vseh tekmovanjih. Zato je tudi največji kandidat za "Zlati čevelj" najboljšega evropskega strelca. Manager Arsenala Arsene Wenger je za Henryja pred petimi leti Juventusu odštel 18,6 milijona dolarjev, zato ta nakup velja za enega najboljših v zgodovini nogometa na Otoku.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni