Šport

Mavericksi so se vrnili k bledi košarki za nov domač poraz

New York, 04. 12. 2021 07.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
41

Navijači Dallasa so se v petek zvečer zgrnili v dvorano American Airlines Center in upali, da bodi tokrat priča izvrstni predstavi Mavericksov. A so dobili še eno gnilo jajce, po odlični igri v New Orleansu je bilo domače moštvo znova uspavano in raztreseno, Pelicansi pa so v drugem polčasu prevzeli vajeti slabe tekme in si do konca priigrali 16 točk prednosti (107:91).

Luka Dončić (levo) je po srečanju dejal, da tokrat ni imel prave energije za igro.
Luka Dončić (levo) je po srečanju dejal, da tokrat ni imel prave energije za igro. FOTO: AP

Druga tekma obeh moštev ni mogla biti bolj drugačna od prve. Če smo bili v sredo priča silnega juriša Dallasa, ki je New Orleans praktično že v prvi četrtini položil na kolena, se je tokrat začelo počasno mučenje športa po imenu košarka. Moštvi sta ne samo dušili igro drug drugega, ampak skoraj tekmovali, kdo bo večkrat zgrešil, tudi pri nebranjenih metih. Pelicansi so do srede četrtine zgrešili kar 18 od dvajsetih poskusov, a namesto da bi Dallas krepko vodil, so tudi sami vztrajno metali mimo obroča. Hkrati so samo v prvi četrtini osemkrat zapravili žogo, prvih šest je šlo na rovaš Luke Dončića (21 točk, 7 podaj, 10 skokov). Slovenec je bil najboljši domači strelec, a je za sedem zadetkov porabil dvajset metov. „Ta poraz gre na moj račun, nisem imel prave energije, igrati moram bolje,“ je dejal po srečanju. Na vprašanje, zakaj ni imel energije, je odvrnil le „ne vem, res ne.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener Jasson Kidd je že pred tekmo opozarjal „ne smemo se ozirati na mesto na lestvici drugih, nismo tako dobri, da bi bilo to pomembno.“ New Orleans je morda pri dnu zahodne konference, a zadnje dva tedna igrajo vse bolje, sreda pa je bila samo odmik navzdol. Za Dallas velja obratno, sreda je bil skok k idealu, kakšno moštvo bi radi bili, doma so se vrnili k stari podobi zadnjih tednov, k igri brez prave energije in težavam pri metu. Zadeli so le deset od 34 metov za tri točke, (Dončić je zgrešil vseh šest), neučinkovit je bil Tim Hardaway mlajši (12 točk, 3 podaje, 4 skoki, ukradena žoga), ki je v obroč spravil tri od enajstih metov. Brez Kristapsa Porzingisa in Willieja Cauleyja-Steina so imeli težave tudi pri skoku, zbrali so jih 52, kar enajst manj od gostov, ki so dobro skakali tudi v napadu (dvanajst proti petim skokom Dallasa), to pa jim je na koncu prineslo deset več metov na koš.

Pelicansi so po precej brezupnem prvem polčasu v tretji četrtini pospešili igro, v koš spravili kar 68 odstotkov vseh metov in Mavericksi so jih do konca le še brezplodno zasledovali. Sredi zadnje četrtine so zaostanek še znižali na devet točk, a so gostje nemudoma odgovorili s serijo košev. Znova je bil najboljši strelec tekme Brandon Ingram (24 točk, 12 podaj, 8 skokov, 2 ukradeni žogi), sicer z enako (ne)učinkovitim 35-odstotnim metom kot Dončić, toda ob strani sta mu stala oba centra, tokrat precej boljši Jonas Valančiūnas (14 točk, 3 podaje, 11 skokov, ukradena žoga), s klopi je zablestel Willy Hernangómez (12 točk, 3 podaje, 14 skokov, blokada). Herbert Jones (13 točk, 4 podaje, 2 skoka, ukradena žoga, blokada) in Devonte' Graham (13 točk, 3 skoki) sta dodala vsak s po petimi koši v enasjtih poskusih dodala dovolj, da so gostje zmagali. Klop Dallasa je bila sicer nekoliko boljša od klopi gostov (40:38), znova ob dobri igri v napadu Jalena Brunsona (16 točk, 3 podaje, 3 skoki, ukradena žoga).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kidd je po srečanju ugotavljal, da se njegovi varovanci prevečkrat jezijo po zgrešenih metih, namesto da bi se vračali v obrambo, „zanimivo je, da se nasprotniki ne smilijo sami sebi, če zgrešijo.“ Po njegovih besedah med tekmo ni čas za pregovarjanje s sodniki, saj ti ne bodo prekinili igre in spremenili odločitve. Hkrati pa je branjenje na prehodu iz napada v obrambo lahko ključno za potek srečanja. Dončić je priznal, da to v veliki meri leti nanj in da mora bolj paziti na to, kdaj se pritožuje, „To drži, 100-odsotno.Maxi Kleber (13 točk, podaja, 9 skokov, ukradena žoga), ki je tokrat začel v prvi peterki, je poudaril „vedeli smo, da bodo igrali bolj trdo, trenerji so nas pripravili na tekmo, a nismo uresničili načrta, ni bilo dovolj komuniciranja.“ In dodal, da „se dovolj pogovarjamo o naših težavah, sedaj je potreben naslednji korak, nekaj moramo spremeniti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kratkovidni
04. 12. 2021 20.03
luka je postavil ogledalo dallasu,
burekkafana78
04. 12. 2021 13.57
BAJS bo mogu začet filat 40 točk na tekmo, če misl imet šanso za naslov s tako ekipo 😆
Suna darms
04. 12. 2021 13.20
+2
naj ze sname olimpijsko medaljo japonsko. vedno bolj ga ovira. pa snamw kako kilo... bo koj boljs.
rbd1
04. 12. 2021 12.46
+2
Gledal live, luka in obramba je katastrofa… v obrambi šepa in jamra s tem gležnjem, v napadu bolečine izginejo:-) Rad gledam dončić mojstrovinexm, amoak tole pa ni za nikamor..
pako-san
04. 12. 2021 12.42
+3
Poln sebe je zak Luka. Misli da je bog ,pa dalec od tega. Pa to njegovo jamranje pri sodnikih,itd. Kaj bi pocel v casih prave moske kosarke? Jokal bi se vsako tekmo verjetno
crestor
04. 12. 2021 12.38
+1
Pa še to, Luka je star res le 23 let, na vrhu svojih življenjskih moči in energije. Deluje pa zelo utrujeno. Bojim se da ga bo sredina v Dallasu uničila, ekipa zelo limitirana, vse pravzaprav temelji na njem in bojim se, da ga bo to ubilo, iz njega bodo prehudi napori do 25 leta napravili košarkarskega penzionista. Iz športa poznamo takih primerov ogromno, samo Luka je priklenjen na Dallas z 200 mio pogodbo in bojim se, da je ravno ta mlinski kamen okoli njegovega vratu, sicer bi se odločal lahko za svoje dobro...tako pa se ne more.
METKA102
04. 12. 2021 13.21
+1
Kako se ne more. Prekine pogodbo in vrne denar.
Ugovor vesti 133.člen
04. 12. 2021 12.31
+3
Luka, spremljam vse tekme, odkar si v NBA. Škoda te je za to sredino, Cuban se te ne zasluži, njenu pa si ti zadost, da se s tem kiti. Ampak ti si za zbiranje prstanov. Nekje drugje bi imel že vsaj enega. Povej Cubanu, da naj pripelje enega odličnega centra, mogoče še strelca, dovolj je bil že Seth Curry in Dalllas bo konkurenčen takoj za prvaka. Tako se pa zgodba ponavlja, letos nobene dodane vrednosti. Pa človek ne more verjeti, da takšni šalabajzerji vodijo Dallas. Tudi novi trener je brezzveze, kot je bil izpeti Carlslihe. V končnici Dallas s to ekipo ne more premagati nobene resne ekipe. Isto sem napisal že lani.
pako-san
04. 12. 2021 12.40
+1
crestor
04. 12. 2021 12.24
+3
Nekdo je imel na forumu RTV SLO dober komentar, s katerim se popolnoma strinjam. Predvsem se je nanašal na Luka. Pustimo limitirano ekipo Dallasa, ampak kaj se dogaja z biserom Dončićem? Na vidiku je njegova najslabša sezona v NBA. V igri sploh nima energije, kot bi gledal neki slow-motion. Vidi se, da mu je sicer ostal briljanten občutek, ki ga zaenkrat rešuje pred popolnim polomom. Met pa katastrofalen, 6 izgubljenih žog v eni četrtini, met za tri 6:0! Začelo se je že na OI v Tokiu, briljantno je še odigral kvalifikacije v Litvi in prvo tekmo proti Argentini, ko je nasul 48 pik, potem pa že naslednje tekme na OI ni oddelal v svojih zmožnostih. Če bi igral kot poznamo starega Luko, bi mi imeli OI medaljo. Morda gre za prenasičenost mladega zvezdnika, morda se je športno malo zapustil, morda celo podal v nešportno življenje, ne vem. Ampak zadeva je zaskrbljujoča, ker upam, da bomo še kdaj gledali pravega Luko Dončića in ne njegov surogat!
crestor
04. 12. 2021 12.26
+3
PS- želim si, da bi mnenja slovenskih navijačev prebral tudi Luka, morda se bo malo zamislil.....
mikica247
04. 12. 2021 12.33
-2
hahahahahahahahahahahhahhahahahahahaha kolk ste eni smešni.
okioki
04. 12. 2021 12.00
+2
Prosim vas,nehajte nabivat z tem NARCISOM,od Donćiča.!!!
I Zola
04. 12. 2021 11.59
+1
A Johnson, Pfizer? Ni energije?
radar
04. 12. 2021 11.52
+3
Žal pričakovano. Kdor spremlja ligo nba ve, da je bila prejšnja tekma bolj kot ne sreča, ko je vse šlo vse v koš. Najprej morajo izboljšati met iz igre za 2 in 3 točke, ko bo možno prodati Porzingisa in pripeljati kvalitetno zamenjavo. Dončič tudi (pre)počasi pridobiva nazaj kondicijo za tek po igrišču in tudi posledično tudi natančnosti pri metih iz igre ni.... samo kdo izmed vrhunskih igralcev si želi igrati v Dallasu, je pa drugo vprašanje....
Cafin
04. 12. 2021 10.56
+5
Natirat Kidda, THJ, Porzingisa , Powella pa še par pa bo boljše, ta ekipa je na nivoju Krke
titomeni
04. 12. 2021 11.09
+2
Ne gre to kr tk. V nba imajo to bolj zakomplicirano.. Tudi kupit ne mors kr kar hoces
radar
04. 12. 2021 11.55
+2
Kidd je razbremenil Doncica z Brunsonom, ekipa je tukaj bolj problem. Njihove roke so preveč razštelane oz. nenatančene. Kot, da na treningih nekaj ne delajo prav.
borjac
04. 12. 2021 10.28
+8
Pri Dallasu se ve kdo je Dončič, nekaj Porzingis, ki pa igra tri tekme od desetih, za ostale ne vemo niti kdo so, tako tudi igrajo, neopazno, čemu je služilo tisto reklamno podpisovanje pogodb, ko pa niso nikogar prepeljali da bi ojačal ekipo, Dončič bo moral zamenjati klub, kajti tam se bo znucal prej kot bo imel 25 let, ne more cela ekipa Dallasa sloneti na samo enem igralcu Dončiču, konec z nasmehi in trepljanjem po rami, realnost je taka, da Dallas ni za v končnico, zato ker nima v prvi peterki niti dveh vrhunskih igralcev, za končnico moraš imeti v prvi peterki , vsaj tri vrhunske igralce in še močno klop.
StAnalitik
04. 12. 2021 12.11
+0
Za ta denar,ki ga je dobil naj se vam ne smili.Oddela.naj kot se spodobi in četudi sam.Plačan je za to,da počne kar mu naročijo.Balkanska mentaliteta gabizdaja.Samo še s sodniki se krega in pametuje.Vzet plačo in plačati po produktivnosti.Pa bo špilal fantek
Houdor
04. 12. 2021 10.23
+2
curry z rižom
MladInPerspektiven
04. 12. 2021 10.12
+6
Dončić mora pod nujno v drug klub. Če bo dolgo tukaj, ga bo psiha izdala in ne bo napredoval. Tako je povsod če si v slabi organizaciji tvoja osebna rast in zadovoljstvo pad.
StAnalitik
04. 12. 2021 12.09
+4
Zakaj v drugi klub? Dobil je supernpogodbo,veliko dolarjev in naj dela,gara in služi klubu.Samo še s sodniki se prereka in vedno manj pokaže na parketu.
StAnalitik
04. 12. 2021 09.16
+7
Kar namaže danes težko zmaže. sramota
Chicago Bulls
04. 12. 2021 09.04
+4
Prodana tekma. Stavnce so mastno zasluzile.
TEDOxy50pMEDO
04. 12. 2021 09.11
-9
Saj je veliko takih. Tottenham je pustil, da je Mura zmagala.
maske-so-padle
04. 12. 2021 08.51
+6
Pa še to. Curry, po moje trenutno najboljši igralec sveta, je tudi prejšnjo tekmo proti Sunsom metal katastrofalno. Slabše kot Luka danes.
Kitajc69
04. 12. 2021 08.48
+4
Vseeno bolš kot pa delat.
maske-so-padle
04. 12. 2021 08.48
+5
Ne vem v čem vidite problem. Dallas je 5. na zahodu pred obema LA in Denverjem. Če bi bil Donke v GSW namesto Currya ali pa v Pheonixu namesto Bookerja potem bi lahko gledali vsak dan show predstavo. Fantje tam skačejo in igrajo obrambo za svoje zvezdnike. Dallas je v celoti odvisen od dobrega napada. Sorry, toda Kidd ni bil prava rešitev za Mavse. Oni ne rabijo prijatelja ampak tirana.