Šport

Ataman ponudil rešitev za Evroligo: Končajmo sezono na eni lokaciji

Carigrad, 14. 04. 2020 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strateg trenutno vodilnega moštva in obenem lanskega finalista košarkarske Evrolige, carigrajskega Anadolu Efesa Ergin Ataman, poziva vodstvo tekmovanja, naj resno razmisli o možnosti dokončanja sezone na eni lokaciji. "Tekme bi se, jasno, igrale brez prisotnosti gledalcev, a s televizijskim prenosom za ves svet," med drugim pravi Ataman.

Do konca rednega dela sezone v elitni košarkarski Evroligi je ostalo še šest tekmovalnih krogov, vodilni položaj pa trenutno zavzema lanski finalist tekmovanja, carigrajski Anadolu Efes, ki ga s trenerske klopi odlično vodi domači strokovnjak Ergin Ataman

Temperamentni 54-letnik je pozval vodstvo Evrolige na čelu s predsednikom Jordijem Bertomeuom, naj razmisli o predlogu, da bi se redni del tekmovanja kot tudi končnica odigrala na eni lokaciji. "V Evropi obstajajo države, ki jih epidemija koronavirusa ni tako prizadela kot ostale. Tu mislim predvsem na Češko, Slovaško, Grčijo in tudi Hrvaško," je v pogovoru za turške medije dejal Ataman, ki nadaljnje korake rešitve vidi tudi v brezhibni organizaciji moštev in logistiki v fazi prihoda na mesto dogajanja. "Najprej moram poudariti, da bo za tovrstne odločitve treba počakati vse do konca maja. Ne verjamem, da se bo vodstvo Evrolige zganilo pred tem datumom. Če sklenemo dogovor, da bi se sezona reševala na eni lokaciji, potem bo treba organizirati posebne letalske prevoze z namenom zagotavljanja čim večje stopnje varnosti za moštva. Ta bi morala biti nastanjena v enem, največ dveh hotelskih kompleksih, tekme pa bi se igrale brez prisotnosti gledalcev, a z neposrednim televizijskim prenosom za ves svet," je poudaril strateg trenutno vodilnega moštva najelitnejšega klubskega košarkarskega tekmovanja v Evropi in ob koncu dodal:
 

Trener turškega velikana Anadolu Efesa Ergin Ataman ponuja rešitev za dokončanje sezone v elitni Evroligi.
Trener turškega velikana Anadolu Efesa Ergin Ataman ponuja rešitev za dokončanje sezone v elitni Evroligi. FOTO: AP

"Šport bo v naslednjih mesecih igral zelo pomembno vlogo. Ljudje so že utrujeni in zasičeni od gledanja filmov, nadaljevank in igranja video igric. Tako da moramo stremeti k temu, da se najde najoptimalnejša pot za oživitev športnih tekmovanj. Če bi se to zgodilo, potem bi moštva potrebovala vsaj od tri do štiri tedne priprav pred nadaljevanjem sezone. Menim, da bi Evroliga morala slediti sporočilom in odločitvam Evropske nogometne zveze (UEFA), ki te stvari počne taktno in s pravo mero občutka." 

  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.