Šport

Bach: Prvi val cepljenja ni za olimpijce

Lozana, 12. 11. 2020 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodni olimpijski komite ne želi prednostne obravnave za olimpijce pri dodelitvi "koronskega" cepiva. "Prvi val cepljenja je namenjen ljudem, ki ga najbolj potrebujejo," je dejal predsednik komiteja Thomas Bach. Organizatorji poletnih olimpijskih iger v Tokiu so pred tem z olajšanjem pozdravili novico o obetavnem cepivu.

Thomas Bach (na fotografiji) se s sodelavci pripravlja na izvedbo prestavljenih poletnih olimpijskih iger v Tokiu, ki naj bi bile na sporedu leta 2021.
Thomas Bach (na fotografiji) se s sodelavci pripravlja na izvedbo prestavljenih poletnih olimpijskih iger v Tokiu, ki naj bi bile na sporedu leta 2021. FOTO: AP

"Ne želimo prednostne obravnave. Najprej naj cepivo prejmejo ljudje z visokim tveganjem. To podpiramo," je še dejal Thomas Bach po obetavni novici o cepivu proti novemu koronavirusu podjetij Biontech in Pfizer.

Olimpijske igre na Japonskem so morali marca zaradi "koronske" pandemije prestaviti za eno leto, in sicer na poletje 2021. Organizatorji so večkrat poudarili, da cepivo ni pogoj za pripravo varnih iger za vse udeležence. Delovna skupina OI ta čas razvija sveženj ukrepov za igre v "koronskih" pogojih.

'Primerno' število gledalcev
Po sestanku izvršnega odbora Moka pa je Bach potrdil, da se Mednarodni olimpijski komite (Mok) o možnostih za cepivo pogovarja tudi s proizvajalci in medicinskimi strokovnjaki. Najprej pa bi morali cepivo zagotoviti "medicinskemu osebju, zdravnikom in vsem, ki opravljajo ključne službe," je zagotovil 66-letnik.

Predsednik Moka bo v nedeljo odpotoval v Tokio na štiridnevni obisk. To bo njegovo prvo potovanje v deželo vzhajajočega sonca vse od preložitve iger. Bach je vnovič izključil možnost odpovedi OI. Namesto tega je, kot pravi, vedno bolj samozavesten, da si bo olimpijske boje lahko ogledalo tudi "primerno število gledalcev".

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.