Šport

Balderman zapustil bolnišnico

Ljubljana, 10. 01. 2006 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan vaterpolske reprezentance Balderman je po hitrem okrevanju zapustil ljubljanski klinični center.

Balderman je povedal, da je bilo okrevanje hitrejše, kot je pričakoval
Balderman je povedal, da je bilo okrevanje hitrejše, kot je pričakoval FOTO: POP TV

Kapetan slovenske vaterpolske reprezentance in kranjskega Triglava, Žiga Balderman, ki se je pred novim letom hudo poškodoval v prometni nesreči v Beogradu, je v torek zapustil ljubljanski klinični center.

Po pogovoru z zdravniki računa, da se bo ekipi na treningih priključil okrog 1. marca, če bo okrevanje potekalo po načrtih in se bo uspel pripraviti na aprilske kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bodo v Kranju (7.-9. aprila).

"Sam nisem pričakoval, da bom tako hitro šel iz bolnišnice. Očitno se vendarle pozna, da sem športnik in je okrevanje nekaj hitrejše. Zdaj se že veselim dneva, ko bom šel prvič v bazen. Računam, da bo to kar kmalu, a le v malem bazenu, kjer bom začel s prvimi vajami. Že zdaj delam vaje za lopatico. Če bo vse v redu, bom s treningi z ekipo verjetno začel čez dober mesec dni," je povedal Balderman.

Balderman se je pred novim letom hudo poškodoval v prometni nesreči v Beogradu
Balderman se je pred novim letom hudo poškodoval v prometni nesreči v Beogradu FOTO: POP TV

Balderman pravi, da se zahvaljuje vsem tistim, ki so mu ob nesreči pomagali, a vseh niti ni moč našteti: "Res hvala vsem, ki so mi pomagali. Od zdravnikov v Beogradu, ki so mi rešili življenje, do zdravnikov v Ljubljani, ministrstvu za obrambo, ljudem na vaterpolski zvezi, ki so se zelo potrudili, do svojcev in dekleta. Po nesreči sem dobil preko 100 SMS-jev, kjer je ljudi zanimalo kako sem in kako okrevam. Žal mi je, da nisem mogel odgovoriti vsem."