Šport

Bečirović ne bo igral

Ljubljana, 14. 07. 2007 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bečirović ne bo igral na letošnjem evropskem prvenstvu, zaradi prehudih bolečin v kolenih.

Slovenska košarkarska reprezentanca je pred letošnjim evropskim prvenstvom v Španiji doživela nov udarec. Izbrana vrsta selektorja Aleša Pipana bo namreč na prvenstvu stare celine igrala tudi brez Sanija Bečiroviča, ki je na današnjem sestanku s selektorjem dejal, da čuti močne bolečine v kolenih in tako na prvenstvo zaradi poškodbe ne bo odpotoval. Nastop na EP so odpovedali tudi Nebojša Joksimovič, Marko Maravič, Saša Vujačič, Boštjan Nachbar, Primož Brezec, Marko Milič in Beno Udrih.

Bečirović zaradi močnih bolečin v kolenih ne bo mogel nastopiti na evropskem prvenstvu
Bečirović zaradi močnih bolečin v kolenih ne bo mogel nastopiti na evropskem prvenstvu FOTO:

Na današnjem sestanku sta se selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleš Pipan in branilec Panathinaikosa Sani Bečirović dogovorila, da slednji ne bo igral na letošnjem evropskem prvenstvu, zaradi prehudih bolečin v kolenih.

Pipan je poudaril, da mora Sani zdaj vse moči usmeriti v svoje zdravje. Po daljšem pogovoru sta se Aleš Pipan in Sani Bečirović strinjala, da je bolje, da 26-letni slovenski branilec, ob ponovnih težavah z zdravjem, prek letošnjega poletja naredi vse za to, da se njegovo stanje kolen izboljša.

"Popolnoma iskreno in z veliko žalostjo lahko rečem le to, da
enostavno nisem pripravljen na tako hud napor, kot bi ga zahteval nastop na evropskem prvenstvu. Celo sezono sem jemal zdravila, da sem lahko igral in brez njih ne morem niti sedaj. Dolgo časa sem odlašal odločitev, upajoč na to, da bodo bolečine popustile in da bo počitek po sezoni pomagal, a napočil je čas, da na vse skupaj pogledam realno. Na primer, na dopustu v preteklih dneh sem še plaval težko. Zdravniški pregledi so zdaj pokazali na težave in ne smem lagati ne sebi ne selektorju, žal nisem sposoben na tako hude obremenitve. Aleš Pipan mi je bil pripravljen popustiti do skrajnosti in se mi prilagoditi, a tveganje bi bilo preveliko. Z velikim cmokom v grlu sem po nekaj tednih premišljevanja sprejel tako odločitev in res mi je žal, da me tokrat na evropskem prvenstvu ne bo,
" je svoje dejanje pojasnil Bečirović.

Selektor slovenske reprezentance Aleš Pipan razume Bečirevićevo odločitev in jo tudi podpira.

"Po pogovoru s Sanijem in natančni analizi njegovega trenutnega zdravstvenega stanja sva skupaj kmalu ugotovila, da, žal, sodelovanje tokrat ne bo mogoče. Tudi sam sem se hitro odločil, da nima smisla tvegati Sanijevega zdravja. Bolj pomembna od evropskega prvenstva so njegova prihodnost, zdravje, stanje njegovih kolen. Bolečine si stalno lajša s tabletami in injekcijami, kar je prava katastrofa, saj v nedogled to pač ne gre. Jasno je, da je odločitev sprejel po dolgotrajnem premisleku in stežka, a menim, da ne sme imeti nikakršne slabe vesti, saj ga ni igralca na svetu, ki bi ob takih bolečinah z glavo rinil skozi zid," je Bečirovićevo odpoved komentiral Pipan.

Naj spomnimo, da so med košarkarji, ki jih je Pipan uvrstil na rezerve za 15 kandidatov za nastop na septembrskem evropskem prvenstvu v Španiji, Smiljan Pavič, Miha Zupan, Hasan Rizvič in Sandi Čebular. Kot kaže, bo Aleš Pipan ob pomanjkanju visokih branilcev v izbrano vrsto, ki bo priprave začela v soboto, 21. julija v Zrečah, vpoklical slednjega.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.