Šport

Bečirović v Azovmash

Ljubljana, 06. 02. 2008 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Gašper Bolhar
Komentarji
0

Memi Bečirovič, nekdanji trener Uniona Olimpije in domžalskega Heliosa, bo kariero nadaljeval v Ukrajini.

Klub Azovmash iz mesta Mariupol je bil ukrajinski prvak zadnji dve leti, na evropski sceni pa je največji vtis naredil lani, ko je v finalu pokala FIBA izgubil proti španski Gironi. V letošnji sezoni Azovmash nastopa v pokalu ULEB in se je že prebil v drugi del tekmovanja.

Memi Bečirović bo trenersko pot nadaljeval v Ukrajini.
Memi Bečirović bo trenersko pot nadaljeval v Ukrajini. FOTO: Damjan Žibert

V skupini D je ukrajinski prvak zasedel tretje mesto, za špansko Pameso in ruskim Khimkijem ter pred poljskim Anwilom, ki ga vodi slovenski selektor Aleš Pipan. Memi Bečirovič je na trenerski klopi zamenjal domačina Sergija Zavalina.

Mance v Domžalah

29-letni hrvaški košarkar Marijan Mance je okrepil ekipo domžalskega Heliosa. Slovenski prvaki in zmagovalci pokala Spar 2007 so letos nekaj časa neuspešno iskali primerno okrepitev. Potem ko so imeli težave z urejanjem dokumentov za Američana Michaela Jamarja Le Blanca in ko jih je „naplahtal“ Reggie Freeman, so skupni jezik našli z nekdanjim košarkarjem Cibone, Uniona Olimpije, grškega PAOK-a, Zagreba in reškega Kvarnerja. Mance je letos igral pri Kvarnerju ter v hrvaškem prvenstvu povprečno dosegal 15,7 točke na tekmo. Hrvaški visoki branilec bo za Helios igral že jutri, ko Domžalčani v četrfinalu pokala Spar igrajo proti Geoplinu Slovanu.




KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.