Nogomet

Za beloruski klub na tribunah navijale lutke 'virtualnih' navijačev

Brest, 09. 04. 2020 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Beloruski nogometni prvoligaš Dinamo Brest, ki je v zadnjih letih z domiselnimi potezami že znal opozoriti nase, v času odpovedi številnih športnih dogodkov še toliko bolj uživa v veliko večji izpostavljenosti v svetovnih medijih. Belorusko prvenstvo namreč poteka nemoteno, prazne sedeže na tribunah pa so branilci državnega naslova napolnili z navijači z vseh koncev sveta.

 

Beloruski nogometaši, s katerimi se je v zadnji izvedbi Lige narodov merila tudi slovenska reprezentanca (na fotografiji levo Domen Črnigoj), nemoteno igrajo prvenstvene tekme.
Beloruski nogometaši, s katerimi se je v zadnji izvedbi Lige narodov merila tudi slovenska reprezentanca (na fotografiji levo Domen Črnigoj), nemoteno igrajo prvenstvene tekme. FOTO: Damjan Žibert
Iz Bresta so nam prek Twitterja sporočili, da je še vedno mogoče kupiti virtualne vstopnice za tekmo proti FC Isloču. Vse, ki bi jih to zanimalo, vabijo na spletni naslov: bit.ly/2UZncCp

Sliši se nemogoče, toda Dinamo Brest je zadnjo domačo tekmo odigral pred zelo “pisano” navijaško armado, ki se je razprostirala vse do Velike Britanije, Združenih arabskih emiratov in Irana. Klub, ki ga je nekaj časa kot predsednik vodil celo slavni Argentinec Diego Armando Maradona, je namreč na nezasedene sedeže svojega stadiona posadil lutke z izrezanimi obrazi navijačev z vseh koncev sveta.

Kljub temu, da belorusko prvenstvo kot eno redkih poteka nemoteno, je v zadnjem času mogoče zaznati upad obiskanosti, pri Dinamu pa so se vsega skupaj lotili v svojem značilnem šaljivem slogu in privržence nogometa pozvali k nakupu virtualnih vstopnic. V zameno so nato prejeli fotografijo lutke, ki so jih z obrazom vsakega posamičnega navijača posedli po tribuni, poslali pa so jim tudi klubsko revijo. Zbrana sredstva bodo pri klubu, ki je lani osvojil svoj prvi državni naslov, namenili za boj proti pandemiji koronavirusa.

‘Hvala za vašo podporo!'
“Naši navijači z  vsega sveta so očitno zadovoljni! Hvala za vašo podporo!”  so se ob posnetkih lutk pošalili prek uradnega računa na Twitterju. Klubski uslužbenci so poskrbeli, da so lutke nosile tudi drese nekaterih največjih evropskih klubov. 

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Belorusija ima sicer po podatkih tamkajšnjega zdravstvenega ministrstva potrjenih 1486 okužb in 16 smrti zaradi novega koronavirusa oziroma bolezni covid-19. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

farobasso
09. 04. 2020 19.50
+1
Eni majo pa cajt.